Ga terug
Dit Gehaktbrood met kaas en spek is gewoon puur comfort food, eentje dat perfect past op je weekmenu. Dit vleesbrood is super gemakkelijk om te maken en je kan het zowel serveren met wat aardappelen en groentjes of tussen een hamburger.

Gehaktbrood met kaas en spek

Dit Gehaktbrood met kaas en spek is gewoon puur comfort food, eentje dat perfect past op je weekmenu. Dit vleesbrood is super gemakkelijk om te maken en je kan het zowel serveren met wat aardappelen en groentjes of tussen een hamburger.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 grote sjalot
  • 1 teentje look
  • 750 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2+2 el barbecuesaus
  • 1 ei
  • 70 gr paneermeel
  • 100 gr geraspte kaas (ik gebruikte cheddar)
  • +/- 12 plakjes spek (dunne plakjes)
  • Zout

Hamburger

  • semi gedroogde tomaten
  • rucola
  • barbecuesaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
    Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  • Begin met de sjalot en look te pellen en fijn te hakken.
    Doe dit in een mengkom samen met het gehakt, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, 2el barbecuesaus, ei, paneermeel en snuifje zout. Meng goed. Vind je dit mengsel nog iets te vochtig, voeg nog wat extra paneermeel toe.
  • Leg nu 2/3 van het gehaktmengsel op de beklede bakplaat en kneed of maak er een vleesbroodje van. Maak dan een lange kuil in het midden van het broodje en strooi hier de geraspte kaas in. Dus over de gehele lengte dient wat kaas te liggen. Dek het broodje af met het resterende gehakt, duw goed aan zodat er geen gaatjes in zijn.
    Beleg het gehaktbrood met de plakjes spek, heel de bovenkant dient bedekt te zijn.
    Wrijf vervolgens in met de resterende 2el barbecuesaus.
    Bak het gehaktbrood eerst 30min op 160 graden, verhoog vervolgens de temperatuur naar 180 graden en bak nog eens 10 a 15min voor een goudbruin korstje. Merk je dat de bovenkant iets te bruin wordt, dan kan je deze nog even afdekken met aluminiumfolie.
  • Als het gehaktbrood mooi gaar gebakken is, haal uit de oven en serveer direct aangezien de kaas middenin nog mooi lopend is.
    Je kan het vleesbroodje serveren bij gewoon wat aardappelen en groentjes.
    Of tussen een burgerbroodje met wat rucola, zongedroogde tomaten en wat barbecuesaus.
    Smakelijk
Trefwoord barbecuesaus, gehakt, gehaktbrood, hamburger, kaas, spek