Ga terug
Waanzinnig lekker, zo gemakkelijk te maken in zo weinig tijd. Deze no bake Nutella cheesecake met speculaas moet je gewoon proberen. Een kaastaart die bestaat uit verkruimelde speculaas als bodem met daarop een crème op basis van roomkaas, Nutella en room afgewerk met speculaaspasta. Deze taart moet je gewoon proberen.

No bake Nutella cheesecake met speculaas

Waanzinnig lekker, zo gemakkelijk te maken in zo weinig tijd. Deze no bake Nutella cheesecake met speculaas moet je gewoon proberen. Een kaastaart die bestaat uit verkruimelde speculaas als bodem met daarop een crème op basis van roomkaas, Nutella en room afgewerk met speculaaspasta. Deze taart moet je gewoon proberen.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • Springvorm (+/- 22cm)

Ingrediënten
  

  • 200 gr speculaas + extra om af te werken
  • 75 gr boter
  • 500 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 2,5 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 50 ml melk
  • 400 gr Nutella
  • 80 gr poedersuiker
  • 400 ml room
  • 200 gr speculaaspasta

Instructies
 

  • Bedek de bodem en de zijkanten van een springvorm met bakpapier. Zet even opzij.
  • Begin met de speculaas fijn te malen & de boter te smelten
    Meng de boter met de fijngemalen speculaas en schep in de springvorm.
    Spreid goed uit zodat de hele bodem bedekt is en duw goed aan met een lepel. Zet in de koelkast terwijl je de cheesecake laag maakt.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Verhit de melk in een kookpotje tot net onder het kookpunt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen smelten. Zet even opzij.
    Doe de roomkaas, Nutella en poedersuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix deze los tot een mooie egale crème voor zo'n 2min (max). Voeg de melk met de gelatine toe en mix nog even kort.
    Klop in een andere kom de room op. Klop deze niet te stijf op anders kan je deze moeilijk mengen onder het roomkaas mengsel. Meng de opgeklopte room met een spatel onder het Nutella-roomkaas mengsel. Meng tot een mooie egale massa. Schep dit mengsel op de opgesteven speculaaskorst en laat minstens zo 4h of langer opstijven.
  • Smelt de speculaaspasta in de microgolfoven of op een laag vuurtje. Giet deze vervolgens over de opgesteven cheesecake. Zorg dat heel de bovenkant bedekt is met de speculaaspasta. Laat nog eens minstens 15min opstijven in de koelkast.
  • Vlak voor het severen, ontvorm de cheesecake. Werk eventueel af met wat extra verkruimelde speculaasjes.
    Smakelijk
Trefwoord cheesecake, gemakkelijk dessert, gemakkelijk recept, kaastaart, nutella, roomkaas, speculaas, speculaaspasta