Ga terug
Deze wentelteefjes uit de oven met wafels is gewoon een must om te maken voor het volgende ontbijt of brunch. We gebruiken geen brood wel boterwafeltjes met daarbij nog kriekjes en chocolade. Zo makkelijk en snel te maken en alles is gelijktijdig klaar.

Wentelteefjes uit de oven met wafels

Deze wentelteefjes uit de oven met wafels is gewoon een must om te maken voor het volgende ontbijt of brunch. We gebruiken geen brood wel boterwafeltjes met daarbij nog kriekjes en chocolade. Zo makkelijk en snel te maken en alles is gelijktijdig klaar.
Gang brunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 700 gr kersen op sap of noordkrieken (bokaal)
  • 100 gr pure chocolade of chocolate chips
  • 3 eieren
  • 1 eigeel
  • 250 ml melk
  • 300 ml room
  • 50 gr suiker + 2el extra
  • 1 tl vanille essence
  • +/- 500 gr zachte boterwafels of vanillewafels
  • 2 el puddingpoeder

Instructies
 

  • Giet de kersen in een zeef en vang het sap. Met het sap gaan we een snel sausje maken, zet dit even opzij.
    Hak de chocolade in kleine stukjes, indien je chocolate chips gebruikt hoef je dit niet te doen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kluts de eieren, eigelen, melk, room, 50gr suiker en de vanille essence los tot een glad papje.
    Neem een ruime ovenschaal en bedek de bodem met wafeltjes, verdeel hierover wat kriekjes en wat stukjes chocolade. Bedek opnieuw met wafeltjes gevolgd door kriekjes en chocolade. De laatste laag dienen wafeltjes te zijn.
    Giet hierover het papje.
    Zet in de oven en bak voor zo'n 30 a 40min tot deze mooi gebakken is. Wordt de bovenkant iets te bruin dan kan je de schotel afdekken met aluminiumfolie.
  • Met het sap van de krieken/kersen, gaan we nog een lekker simpel sausje maken.
    Hou zo'n 80 a 100ml apart van het sap.
    Het resterende sap doen we in een kookpotje samen met de 2el suiker en breng zachtjes aan de kook
    Voeg het puddingpoeder toe aan het apart gehouden sap, roer goed los zonder er geen klontjes meer zijn. Voeg dit papje toe aan de rest van het sap in het kookpotje. Breng al roerend aan de kook, blijf goed roeren tot deze ietwat begint in te dikken. Haal dan van het vuur.
  • Serveer direct na het bakken, eventueel met wat yoghurt en het sausje
    Smakelijk! 
Trefwoord brunch, chocolade, krieken, lekker en eenvoudig, ontbijt, wafels, wentelteefjes