Ga terug
Gezond ontbijten met cake, ja dat kan met deze yoghurtcake met mango en passievrucht. Een makkelijk en snel te maken ontbijtcake die glutenvrij is door het havermout en amandelmeel te gebruiken. Deze is trouwens ook ideal als gezond tussendoortje of post-workout snack.

Yoghurtcake met mango en passievrucht

Gezond ontbijten met cake, ja dat kan met deze yoghurtcake met mango en passievrucht. Een makkelijk en snel te maken ontbijtcake die glutenvrij is door het havermout en amandelmeel te gebruiken. Deze is trouwens ook ideal als gezond tussendoortje of post-workout snack.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Cakevorm of muffin bakvorm

Ingrediënten
  

  • 1/2 mango
  • 4 passievruchten
  • 150 gr havermoutmeel (*)
  • 100 gr amandelmeel
  • 6 gr bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 300 gr yoghurt (halfvolle natuuryoghurt Inex)
  • 2 eieren
  • 1,5 el honing
  • 1 tl vanille essence
  • kokosvlokken (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 175 graden.
    Bekleed je cake bakvorm met bakpapier.
    Schil de mango en snij in kleine blokjes, zet even opzij
    Haal de pulp uit de passievruchten, zet even opij. Ik heb de pulp niet gezeefd, ik heb de pulp met pitjes in de cake verwerkt.
  • Meng alvast de droge ingrediënten namelijk havermoutmeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
    Doe de yoghurt, eitjes, honing en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix of roer dit los tot een glad mengsel.
    Voeg de droge ingrediënten toe en mix goed. Dit is vrij dik maar dat is normaal.
    Voeg de blokjes mango en passievrucht pulp toe en meng nog even kort, dit kan je best met een lepel of spatel doen.
    Schep het deeg in de cakevorm, je kan hier nu nog wat kokosvlokken over strooien.
    Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 40 a 45min. Wordt de bovenkant iets te bruin dan kan je oventemperatuur iets verlagen of afdekken met aluminiumfolie.
  • Als de cake gebakken is, haal uit de oven. Laat zo'n 10min afkoelen alvorens te ontvormen en verder te laten afkoelen op een rooster.
    Je kan deze yoghurtcake gemakkelijk een paar dagen bewaren. Bewaar hem luchtdicht of goed verpakt in aluminiumfolie.
    Smakelijk !

Notities

Havermoutmeel : Je kan deze kopen bij o.a De Notenshop of Pit & Pit maar je kan deze ook super makkelijk zelf maken. Je doet gewone havermout in een blender of foodprocessor en maal fijn. Meer is het niet. 
Trefwoord amandelmeel, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, mango, ontbijt, passievrucht, yoghurt, yoghurtcake