Ga terug
Deze Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus kan je op eender welk moment van de dag serveren. Als ontbijt,tussendoortje, als lunch ... smaken doen deze glutenvrije pannenkoeken altijd! Serveren doen we met een heerlijke gezonde chocoladesaus.

Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus

Deze Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus kan je op eender welk moment van de dag serveren. Als ontbijt,tussendoortje, als lunch ... smaken doen deze glutenvrije pannenkoeken altijd! Serveren doen we met een heerlijke gezonde chocoladesaus.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Boekweitpannenkoeken

  • 4 eieren
  • 400 ml melk (halfvolle melk of amandelmelk)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 8 gr vanillesuiker
  • 200 gr boekweitbloem
  • Zonnebloemolie
  • 1 a 2 bananen

Chocoladesaus

  • 100 gr pindakaas (of amandelpasta)
  • 2 el cacaopoeder (ongezoet)
  • 2 a 3 el maple syrup (of agavesiroop of honing)
  • 150 ml melk (halfvolle melk of amandelmelk)

Instructies
 

Boekweitpannenkoeken

  • Kluts de eieren, melk en vanille essence los.
    Voeg de vanillesuiker en bloem toe en mix tot een glad mengsel. Dit zal ietwat lopender zijn dan normaal pannenkoekendeeg, maar dit is normaal.
  • Verhit een koekenpan met wat olie.
    Giet wat van het deeg in de pan en bak dunne pannenkoekjes.
    Terwijl je de pannenkoeken bakt, kan je de chocoladesaus maken.

Chocoladesaus

  • Doe de pindakaas, cacaopoeder, maple syrup en de melk in een kookpotje.
    Zet op een zacht vuurtje zodat de pindakaas kan smelten.
    Roer tot een mooie gladde saus.
  • Serveer de pannenkoekjes met de chocoladesaus en wat schijfjes banaan.
    Smakelijk!
Trefwoord boekweit, chocolade, chocoladesaus, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, pannenkoeken