Ga terug
Deze Ovenschotel met bloemkool, vis en chorizo is puur comfort food. Een makkelijk en snel te maken recept dat je ook nog eens op voorhand kan maken, een ideaal doordeweeks recept op je weekmenu te zetten. De vis kan je zelf kiezen zoals kabeljauw, zalm of garnalen.

Ovenschotel met bloemkool, vis en chorizo

Deze Ovenschotel met bloemkool, vis en chorizo is puur comfort food. Een makkelijk en snel te maken recept dat je ook nog eens op voorhand kan maken, een ideaal doordeweeks recept op je weekmenu te zetten. De vis kan je zelf kiezen zoals kabeljauw, zalm of garnalen.
5 van 5 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 kleine bloemkool
  • 200 gr chorizo
  • 4 stukjes visfilets skrei, kabeljauw, zalm, ...
  • 1 klontje boter
  • 50 gr bloem
  • 300 ml melk
  • 300 ml bouillon (groente of kip)
  • 1 el oregano
  • 2 el tomatenpuree
  • 130 gr gruyere (geraspt)
  • 1/2 citroen
  • 50 gr paneermeel of panko
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
    GIet af en laat ietwat afkoelen.
  • Snij de chorizo in kleine blokjes.
    Snij de visfiletes in kleine hapklare stukjes.
  • Verhit een stoofpot en bak hierin de chorizo voor zo'n 5min aan. Roer regelmatig.
    Je zal zien dat de chorizo olie vrij gaat geven.
    Schep de chorizo uit de stoofpot en laat even uitlekken op keukenpapier.
    Voeg het klontje boter toe aan de chorizo olie in de stoofpot en laat smelten.
    Haal vervolgens van het vuur en voeg de bloem toe. Roer goed en zet terug op het vuur en laat 1min koken op het vuur, blijf wel roeren ondertussen. Zo krijg je een roux
    Meng de melk met de bouillon en giet deze al roererend bij de roux. Laat al roerend opkoken en indikken voor zo'n 2min.
    Voeg de oregano, tomatenpuree, gruyere (110gr) en een beetje citroensap toe. Roer goed zodat de kaas kan smelten.
    Doe de bloemkoolroosjes en de gebakken chorizo bij de saus, meng even.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de visfilets op de bodem van een ovenschaal/schotel en overgiet met de saus.
    Werk af met de resterende kaas en de paneermeel/panko.
    Bak in de oven voor zo'n 30min tot deze een mooi goudbruin korstje heeft
    Serveer direct
Trefwoord bloemkool, chorizo, doordeweeks recept, op voorhand maken, ovenschotel, skrei, vis