Ga terug
Deze Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is heerlijk winters comfort food. Een receptje dat je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken en waar je zelf nog volop mee kan experimenteren. Je kan eventueel ook gehaktballetjes of zoete aardappel gebuiken.

Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi

Deze Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is heerlijk winters comfort food. Een receptje dat je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken en waar je zelf nog volop mee kan experimenteren. Je kan eventueel ook gehaktballetjes of zoete aardappel gebuiken.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Hamburgers

  • 800 gr gehakt (gemengd of kipgehakt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1,5 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl komijnpoeder (optioneel)
  • snuifje kaneel (optioneel)
  • 35 gr panko of paneermeel
  • 1 ei
  • Peper en zout

Saus + ovenschotel

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl suiker
  • 700 ml passata
  • 120 ml bouillon (groente of kip)
  • 600 gr pompoen (geschild en pitten verwijderd)
  • 225 gr halloumi
  • 1 handvol pijnboompitten (geroosterd)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Hamburgers

  • Begin met het maken van de hamburger.
    Doe het gehakt alvast in mengkom en zet een opzij.
    Pel de ui en teentjes look, doe deze in een blender(tje) of hakmolentjes en mix tot een grove pasta. Voeg deze toe aan het gehakt samen met oregano, komijnpoeder, snuifje kaneel, panko of paneermeel, ei, peper en zout. Meng goed zodat je er burgers van kan vormen. Reken op zo'n 8 burgers in totaal
    TIP > Je kan er natuurlijk ook gehaktballetjes van maken.
    Laat de burgers zo'n 10 a 15min opstijven in de koelkast.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en bak hierin de burgers mooi goudbruin langs beide kanten. Haal uit de pan en zet even opzij.
    De burgers hoeven nog niet gaar te zijn binnen, deze zullen nog verder garen in de tomatensaus.

Tomatensaus + Ovenschotel

  • Pel de ui en look en hak beide fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui eerst mooi glazig aan voor 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg vervolgens de look toe en laat 1min mee bakken.
    Voeg de oregano, suiker, passata, bouillon, peper en zout toe. Roer even en leg de hamburgers in de tomatensaus. Laat dit nu 15min zachtjes sudderen.
    TIP! Gebruik een stoofpot die in de oven kan.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
    Snij de pompoen in dunne plakjes, leg op een beklede bakplaat. Strooi er wat peper en zout over en wrijf in met wat olijfolie.
    Zet in de oven.
  • Als de tomatensaus 15min heeft staan sudderen, zet de stoofpot bij in de oven met de pompoen voor zo'n 25min.
    Snij ondertussen de halloumi in dunne plakjes
    Na 25min, zet je je ovengrill aan. Leg de halloumi bovenop de burgers en grill voor zo'n 5min.
    Serveer direct.
    Smakelijk
Trefwoord gehakt, hamburger, meal preppen, pompoen, tomatensaus