Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi
Deze Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is heerlijk winters comfort food. Een receptje dat je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken en waar je zelf nog volop mee kan experimenteren. Je kan eventueel ook gehaktballetjes of zoete aardappel gebuiken.
Hamburgers
- 800 gr gehakt (gemengd of kipgehakt)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1,5 tl oregano (gedroogd)
- 1/2 tl komijnpoeder (optioneel)
- snuifje kaneel (optioneel)
- 35 gr panko of paneermeel
- 1 ei
- Peper en zout
Saus + ovenschotel
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl suiker
- 700 ml passata
- 120 ml bouillon (groente of kip)
- 600 gr pompoen (geschild en pitten verwijderd)
- 225 gr halloumi
- 1 handvol pijnboompitten (geroosterd)
- Olijfolie
- Peper en zout
Hamburgers
Begin met het maken van de hamburger.Doe het gehakt alvast in mengkom en zet een opzij.Pel de ui en teentjes look, doe deze in een blender(tje) of hakmolentjes en mix tot een grove pasta. Voeg deze toe aan het gehakt samen met oregano, komijnpoeder, snuifje kaneel, panko of paneermeel, ei, peper en zout. Meng goed zodat je er burgers van kan vormen. Reken op zo'n 8 burgers in totaalTIP > Je kan er natuurlijk ook gehaktballetjes van maken.Laat de burgers zo'n 10 a 15min opstijven in de koelkast. Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en bak hierin de burgers mooi goudbruin langs beide kanten. Haal uit de pan en zet even opzij. De burgers hoeven nog niet gaar te zijn binnen, deze zullen nog verder garen in de tomatensaus.
Tomatensaus + Ovenschotel
Trefwoord gehakt, hamburger, meal preppen, pompoen, tomatensaus