Deze kip in currysaus en ananas is zo'n lekkere klassieker, bomvol smaak en ideaal voor je weekmenu. Een receptje dat je makkelijk op voorhand kan maken
Begin met de kip, groenten en ananas te versnijden.Snij de kip in kleine hapklare blokjes of reepjesPel de ui en hak fijnPel de teentjes look en hak fijn.Hak de tomaten in kleine blokjesVerwijder de schil van de ananas en snij in kleine blokjes.
Verhit een ruime stoofpot met een scheut olie.Bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin aan langs alle kanten voor enkele minuten en schep dan uit de pan. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.
In dezelfde pan waarin de kip heeft gebakken, gaan we nu de ui aanstoven. Voeg eventueel nog wat extra olie toe aan de pan. Stoof de ui voor zo'n 5 a 6min aan, laat niet bruin worden.Voeg de fijngehakte look en fijn geraspte gember toe, roer even en laat 1min mee bakken. Doe de kruiden (chilipoeder, kurkuma, garam masala en komijnpoeder) bij in de de pan, roer goed en laat 2min mee bakken.Voeg de blokjes tomaat toe en laat 5min zachtjes sudderen.
Doe de blokjes kip terug in de pan en overgiet met de kokosmelk, 200ml water en het bouillonblokje. Roer even en laat 20min zachtje sudderen.Voeg na 10min sudderen, de blokjes ananas toe.
Proef van de curry en breng verder op smaak met peper, zout en het sap van limoen(en).Serveer met gekookte rijst, quinoa of couscousSmakelijk
Trefwoord ananas, curry, gezond recept, hoofdgerecht, kip, meal preppen, op voorhand maken