Chocolade tartelettes met marsepein
Chocolade en marsepein, wat een heerlijke combinatie! Ook zo verzot op beide, probeer dan zeker deze chocolade tartelettes met marsepein. Deze kleine taartjes bestaan uit een krokante chocolade zanddeeg korst gevuld met een mousse van marsepein en een ganache.
Chocolade zanddeeg
- 200 gr patisseriebloem
- 50 gr cacaopoeder
- 100 gr poedersuiker
- 60 gr amandelmeel
- 125 gr boter (koud - in kleine blokjes)
- 1 ei
Mousse van marsepein
- 3 blaadjes gelatine (type Dr. Oetker)
- 100 gr marsepein (fijn geraspt)
- 110 ml melk
- 110 + 125 ml room
- 20 gr suiker
- 1/2 tl amandelessence (optioneel)
Ganache
- 200 gr pure chocolade
- 200 ml room
- 20 gr honing
- 50 gr boter (op kamertemperatuur)
Chocolade zanddeeg
Zeef de bloem, cacaopoeder en poedersuiker en voeg er ook nog het amandelmeel aan toe. Doe dit in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Voeg er de blokjes koude boter aan toe en mix tot je fijne kruimels krijgt. Begin met 1el losgeklopt ei toe te voegen. Laat even mengen, blijft het deeg nog wat droog voeg nog 1el toe tot je een mooie deegbal krijgt. Voeg niet te vlug ei toe, het duurt namelijk even alvorens je resultaat zietVerpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30min of langer opstijven in de koelkast. Rol het deeg dun uit (2 a 3mm dikte), steeks rondjes uit die iets groter zijn dan je tartelette vormpjes en bekleed je vormpjes met het deeg. Duw goed aan en verwijder het overtollige deeg. Zet de taartjes nog eens 10min in de diepvries om op te stijven. Verwarm de oven voor op 180 graden.We gaan de korst eerst blind bakken. Bakpapier op/in de korst leggen en opvullen met bakbonen of rijst/linzen. Bak de taartjes 15min blind, verwijder daarna de bakbonen en bakpapier en bak nog eens zo'n 10min. Haal uit de oven, laat eerst afkoelen alvorens te ontvormen.
Trefwoord bakken, chocolade, dessert, ganache, marsepein, taart, tartelette, zanddeeg