Ga terug
Gezonde hartige wafels als avondmaal, dat kan perfect met deze broccoli wafels. Een receptje waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt en klaar in minder dan 30min. Ja, deze wafels zijn het ideale doordeweekse maaltje

Broccoli wafels

Gezonde hartige wafels als avondmaal, dat kan perfect met deze broccoli wafels. Een receptje waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt en klaar in minder dan 30min. Ja, deze wafels zijn het ideale doordeweekse maaltje
Porties 4

Ingrediënten
  

Broccoli wafels

  • 200 gr broccoli (roosjes)
  • 2 eieren
  • 50 gr (spelt)bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr geraspte kaas (ik gebruikte Parmezaanse kaas)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • Peper en zout

Avocado crème

  • 2 avocado's
  • 1/2 sjalot
  • 3 el yoghurt
  • Peper en zout
  • Tomaat & rode (optioneel om af te werken)

Instructies
 

Avocado crème

  • Je kan de crème best maken vlak voor je aan de wafels begint. Je kan de crème geen uren op voorhand maken aangezien de avocado snel verkleuren.
  • Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender.
    Pel de halve sjalot, hak grof en voeg toe aan de blender samen met de yoghurt, peper en zout. Mix tot een gladde crème.
    Proef en breng nog verder op smaak met peper en zout.
    Zet de crème in de koelkast terwijl je de wafels maakt. Je kan eventueel de pit van één van de avocodo's in de crème steken om het verkleuren tegen te gaan.

Broccoli wafels

  • Doe de broccoli roosjes en doe in een blender en mix tot grove kruimels.
    Voeg vervolgens de eieren, bloem, bakpoeder, geraspte kaas, oregano, peper en zout. Mix nog even kort tot alles is gemengd. Mix niet te lang, je mag nog wat van de broccoli zien.
    Verwarm je wafelijzer, wrijf in met wat olie.
    Schep ongeveer 1 a 1,5el van het beslag in het ijzer en bak de wafels mooi goudbruin voor zo'n 4 a 5min.
    Eens ze gebakken zijn, serveer je ze best meteen.
  • Serveer de wafels met met crème en wat fijngesneden tomaat en rode ui.
    Smakelijk !