Ga terug
Christmas is coming en deze Matcha madeleines zijn helemaal voor bij het Kerst thema. Serveer deze makkelijke Franse cakejes met groene thee voor bij de koffie of thee om je feestmenu af te sluiten. Wil je ze extra feestelijk maken, creëer er dan een kerstboom mee.

Matcha madeleines

Christmas is coming en deze Matcha madeleines zijn helemaal voor bij het Kerst thema. Serveer deze makkelijke Franse cakejes met groene thee voor bij de koffie of thee om je feestmenu af te sluiten. Wil je ze extra feestelijk maken, creëer er dan een kerstboom mee.
5 van 2 stemmen
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Madeleine bakvorm
  • Piepschuim kegel + tandenstoker > voor de kerstboom

Ingrediënten
  

  • 115 gr boter
  • 2 tl honing
  • 1 tl vanille essence
  • 120 gr patisseriebloem
  • 2 tl matchapoeder (matcha om te bakken)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 115 gr suiker
  • 80 gr witte chocolade (fijngehakt of gebruik chocolate chips)

Instructies
 

  • Je begint met de boter te smelten, eenmaal gesmolten voeg je daar honing en vanille essence aan toe.
    Laat ietwat afkoelen.
  • Ondertussen kan je de bloem, Matcha en bakpoeder alvast zeven en de witte chocolade heel fijn hakken of gebruik witte "chocolate chips".
  • Vervolgens ga je de eitjes en suiker bleek en luchtig kloppen voor zo'n 5min.
    Daar voeg je het afgekoelde boter-honing-vanille mengsel aan toe. Meng kort.
    Als laatste voeg je het bloem-matcha mengsel toe en de witte chocolade, meng nog even goed.
    Laat het deeg 30min opstijven in de koelkast alvorens er mee te gaan bakken. 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Heb je een siliconen madeleine bakvorm dan hoef je deze niet in te vetten.
    Gebruik je een metalen bakvorm, vet deze dan zeker even in.
    Vul de vormpjes met wat deeg, doe ze niet te vol aangezien ze nog een beetje rijzen tijdens het bakken. Waarschijnlijk ga je in porties moeten bakken, bewaar het resterende deeg dan ook ondertussen in de koelkast.
    Bak vervolgens de cakejes zo'n 15 a 18min. Check met een prikker of ze gaar zijn binnenin.
    Haal ze uit de oven, laat 4 a 5min afkoelen in de vorm alvorens te ontvormen en verder te laten afkoelen op een rooster.
    Doe hetzelfde met het resterende deeg.
  • Je kan de madeleines makkelijk 3 dagen luchtdicht bewaren.
    Smakelijk !
Trefwoord bakken, bij de koffie, cake, dessert, kleine cakejes, madeleines, matcha, witte chocolade