Wortelcake uit de stoomoven
Cake bakken in de stoomoven, ja het kan perfect! Deze wortelcake uit de stoomoven is smeuïg, totaal niet droog en super smaakvol. Een stomig lekker cakeje dat eenvoudig en snel te maken is. Serveer er nog een lekker frisse crème van roomkaas bij en smullen maar!
Wortelcake uit de stoomoven
- 130 gr zelfrijzende bloem
- 1 tl speculaaskruiden (of koekkruiden)
- 2 eieren
- 125 gr kandijsuiker
- 140 ml olijfolie
- 1/2 tl vanille essence
- 150 gr wortelen (fijn geraspt)
- 70 gr pecannoten (of andere noten) - grof gehakt
- 75 gr rozijnen
Roomkaascrème
- 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 80 ml room
- 1 el poedersuiker
- 1/2 tl vanille essence
Wortelcake uit de stoomoven
Trefwoord AEG SteamPro combi stoomoven, bakken, dessert, roomkaas, stomen, wortelcake