Ga terug
Weekend, dat is tijd om te bakken en we gaan bakken met pompoen. Deze pompoencake met mascarpone proeft helemaal naar de herfst dankzij de heerlijke Pumpkin Spice en een vleugje koffie. Deze cake ziet er spectaculair uit, hij is heel eenvoudig en snel te maken.

Pompoencake met mascarpone

Weekend, dat is tijd om te bakken en we gaan bakken met pompoen. Deze pompoencake met mascarpone proeft helemaal naar de herfst dankzij de heerlijke Pumpkin Spice en een vleugje koffie. Deze cake ziet er spectaculair uit, hij is heel eenvoudig en snel te maken.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 2 (ronde) cakevormen (+/- 18 a 20cm) ofwel 1 grote cakevorm (+/- 25cm)

Ingrediënten
  

Pompoencake

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1,5 el koek- of speculaaskruiden
  • 220 gr kandijsuiker
  • 2 eieren
  • 220 gr pompoenpuree
  • 120 gr boter (gesmolten)

Mascarponecrème

  • 500 gr mascarpone
  • 100 ml room
  • 2 el poedersuiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 a 3 grote stroopwafels (optioneel)

Instructies
 

Pompoencake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg de bodem en zijkanten van je bakvorm(en) met bakpapier.
  • Meng de bloem met de kruiden en zet even opzij.
    Doe de eieren en kandijsuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop bleek en romig voor zo'n 5min.
    Schep hierbij de pompoenpuree en gesmolten boter en mix tot een mooi glad mengsel (mix niet te lang).
    Voeg als laatste de bloem en kruiden toe en mix tot een mooi glad deeg (mix weer niet te lang).
    Verdeel het deeg over de vorm(en) en bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven.
    Reken op zo'n 20 a 30min als je werkt met 2 aparte vormen en zo'n 40 a 45min als je werkt met 1 bakvorm.
    Eenmaal gebakken, laat zo'n 10min afkoelen, ontvorm en laat verder volledig afkoelen op een rooster.
    Tip ! Bak de cake al een dag op voorhand dan kan ie ietwat steviger worden.

Mascarponecrème

  • Doe de mascarpone, room, poedersuiker en snuifje kaneel in een mengkom en klop tot een gladde stevige crème.
    TIP > Maak deze crème niet al te lang op voorhand, als ie te lang staat kan deze waterig worden.

Samenstelling

  • Snij eerst je cake(s) bovenaan mooi egaal bij zodat je een glad vlak hebt.
    Heb je gewerkt met 1 bakvorm, snij dan de cake horizontaal doormidden door zodat je 2 helften hebt. 
    Neem je eerste cake of eerste cake helft en leg op je serveerbord
    Smeer deze royaal in met de crème, zorg dat je minstens een laag hebt van zo'n 3 a 4cm.
    Verbrokkel de stroopwafels en strooi deze over de crème.
    Leg hierop je tweede cake/helft en duw wat aan. 
    Smeer nu heel de cake in met de mascarponecrème. 
    Laat zo'n 10 a 15min opstijven in de koelkast
    TIP !! Smeer de cake niet al te lang op voorhand in met de crème. Als deze ietwat te lang staat, zal de crème in de cake trekken.
    Je kan de cake nog decoreren met meringues of extra stroopwafels.
Trefwoord bakken, cake, mascarpone, pompoen, pumpkin spice, taart