Ga terug
Flammkuchen met vijgen, ui en ham. Een lekker en eenvoudig recept voor Flammkuchen met vijgen, ui en ham, een gerecht dat klaar is in minder dan 30min. Deze simpele tarte flambée kan je serveren als doordeweekse maaltijd, als voorgerecht of als hapje bij de borrel

Flammkuchen met vijgen, ui en ham

Een lekker en eenvoudig recept voor Flammkuchen met vijgen, ui en ham, een gerecht dat klaar is in minder dan 30min. Deze simpele tarte flambée kan je serveren als doordeweekse maaltijd, als voorgerecht of als hapje bij de borrel
Gang hapje, Hoofdgerecht, voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 1 grote rode ui
  • 4 verse vijgen
  • 1 handvol pecannoten (of walnoten)
  • 250 gr zure room
  • 20 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • 1 tl rozemarijn (fijngehakt)
  • 1/2 tl honing + extra
  • 8 sneetjes gedroogde ham (Ganda Ham, Parma ham, ...)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden
  • Pel de rode ui en hak in fijne schijfjes
    Snij de vijgen in dunne plakjes.
    Hak de noten grof.
    Meng de zure room met de Parmezaanse kaas, rozemarijn, honing, peper en zout.
  • Rol het flammkuchen deeg uit op een beklede bakplaat.
    Wrijf in met het zure room mengsel.
    Beleg met de schijfjes rode ui en plakjes vijgen.
    Strooi hierover de noten en verdeel er de ham over.
    Drizzle eventueel nog wat honing over de taart.
    Bak de flammkuchen in de oven voor zo'n 12 a 15min tot het deeg mooi gaar en goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven en serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, flammkuchen, rode ui, rozemarijn, snel klaar, snelle recepten, vijgen, zure room