Ga terug
Pompoen muffins. Heerlijk originele pompoen muffins met een cheesecake vulling en een krokante crumble. In deze cakejes zitten de bekende pumpkin spice kruidenmix en pompoenpuree. Perfect om tijdens het weekend te baken en van te genieten bij de koffie.

Pompoen muffins

Heerlijk originele pompoen muffins met een cheesecake vulling en een krokante crumble. In deze cakejes zitten de bekende pumpkin spice kruidenmix en pompoenpuree. Perfect om tijdens het weekend te baken en van te genieten bij de koffie.
Gang dessert
Porties 10

Equipment

  • Muffin/Cupcake bakvorm

Ingrediƫnten
  

Muffins

  • 170 gr boter
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 1,5 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl gember (poeder)
  • 1 snuifje steranijs (gemalen - poeder)
  • 200 gr bruine suiker (cassonade)
  • 120 ml karnemelk (of gewone melk + 1el citroensap)
  • 225 gr pompoenpuree (*)
  • 2 eieren
  • 1,5 tl vanille essence

Cheesecake vulling

  • 150 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 1 el bruine suiker (cassonade)
  • 1/4 tl bakpoeder

Crumble topping

  • 30 gr boter
  • 90 gr patisseriebloem
  • 50 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1/2 tl kaneel

Instructies
 

Muffins

  • Smelt de boter op een zacht vuurtje. Eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen.
    Meng de droge ingredienten (bloem, kruiden en bruine suiker)
    Doe de gesmolten boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) samen met karnemelk, pompoenpuree, eieren en vanille essence. Klop goed los.
    Voeg de droge ingredienten toe en mix tot een mooi glad deeg.
    Zet even opzij om de cheesecake vulling & crumble te maken

Cheesecake vulling

  • Doe alle ingredienten in een mengkom en klop even los.
    Zet even opzij

Crumble

  • Smelt de boter op een zacht vuurtje.
    Doe de bloem, suiker en kaneel in een mengkom, roer al even los.
    Voeg hier de gesmolten boter aan toe en meng of kneed tot een crumble.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Beleg een muffin/cupcake bakvorm met papiertjes of als je een siliconen bakvorm gebruikt hoef je deze niet te gebruiken.
    Vul elk van de vormpjes ongeveer voor de helft met het deeg.
    Probeer in het deeg een klein kuiltje te maken en lepel hierin wat van de cheesecake vulling.
    Vul de vormpjes verder met het deeg.
    Strooi de crumble over het deeg.
    Bak de muffins mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar luchtdicht
    Smakelijk

Notities

Pompoenpuree zelf maken is iets heel eenvoudig ofwel kook/stoom je blokjes geschilde pompoen ofwel rooster je een gehalveerde (niet geschilde) butternut in de oven tot het vruchtvlees zacht is
Trefwoord bakken, cake, cheesecake, crumble, muffins, pompoen, roomkaas