Deze dip van blauwe kaas met meloen en ham is een leuk en makkelijk alternatief op de klassieke meloen met gedroogde ham. In deze versie opgeklopte blauwe kaas, mix van meloen en krokante ham. Een hapje klaar in minder dan 20min ideaal voor bij de borrel of apero.
12sneetjes gedroogde ham(Ganda Ham, Parma Ham, Prosciutto ...
400grmix van meloen(watermeloen, Galia meloen, cantaloupe, ...)
150grblauwe kaas(Gorgonzola, Roquefort, ...)
150grricotta
1citroen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 gradenBeleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de sneetjes gedroogde ham. Laat ze niet overlappen.Bak ze voor zo'n 5 a 7min in de oven. Haal dan uit de oven en laat afkoelen, tijdens het afkoelen worden ze verder krokant.
Verwijder de meloenpitten en snij de meloen(en) in kleine blokjes. Bewaar koel.
Doe de blauwe kaas, ricotta en sap van 1 citroen in een blender en mix tot een gladde crème voor zo'n 2min.
Lepel de opgeklopte blauwe kaas op een groot bord, spreid goed uit. Strooi hierover de blokjes meloen en verkruimel hierover de ham of je kan de ham ook in grote plakjes laten.Serveer met stokbrood.Smakelijk