Ga terug
Dip van blauwe kaas met meloen en ham. Deze dip van blauwe kaas met meloen en ham is een leuk en makkelijk alternatief op de klassieke meloen met gedroogde ham. In deze versie opgeklopte blauwe kaas, mix van meloen en krokante ham. Een hapje klaar in minder dan 20min ideaal voor bij de borrel of apero.

Dip van blauwe kaas met meloen en ham

Deze dip van blauwe kaas met meloen en ham is een leuk en makkelijk alternatief op de klassieke meloen met gedroogde ham. In deze versie opgeklopte blauwe kaas, mix van meloen en krokante ham. Een hapje klaar in minder dan 20min ideaal voor bij de borrel of apero.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 12 sneetjes gedroogde ham (Ganda Ham, Parma Ham, Prosciutto ...
  • 400 gr mix van meloen (watermeloen, Galia meloen, cantaloupe, ...)
  • 150 gr blauwe kaas (Gorgonzola, Roquefort, ...)
  • 150 gr ricotta
  • 1 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de sneetjes gedroogde ham. Laat ze niet overlappen.
    Bak ze voor zo'n 5 a 7min in de oven. Haal dan uit de oven en laat afkoelen, tijdens het afkoelen worden ze verder krokant.
  • Verwijder de meloenpitten en snij de meloen(en) in kleine blokjes.
    Bewaar koel.
  • Doe de blauwe kaas, ricotta en sap van 1 citroen in een blender en mix tot een gladde crème voor zo'n 2min.
  • Lepel de opgeklopte blauwe kaas op een groot bord, spreid goed uit.
    Strooi hierover de blokjes meloen en verkruimel hierover de ham of je kan de ham ook in grote plakjes laten.
    Serveer met stokbrood.
    Smakelijk
Trefwoord apero, blauwe kaas, borrel, champignons, dip, hapje, meal preppen, meloen, snelle recepten, watermeloen