Ga terug
Lamsburger met feta en perzik chutney. Burger time met deze lekkere makkelijke lamsburger met feta en perzik chutney. Heerlijk om te serveren bij een barbecue of als makkelijke doordeweekse maaltijd.

Lamsburger met feta en perzik chutney

Burger time met deze lekkere makkelijke lamsburger met feta en perzik chutney. Heerlijk om te serveren bij een barbecue of als makkelijke doordeweekse maaltijd.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Perzik Chutney

  • 1/2 rode ui
  • 6 perziken (rijp)
  • 1/2 jalapeno
  • 1/4 rode peper
  • 70 ml honing
  • 120 ml appelciderazijn
  • zout
  • Olijfolie

Hamburgers

  • 600 gr lamsgehakt (of gemengd gehakt of kippengehakt)
  • 2 + 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 2 el harissa (of sambal oelek)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • snuifje kaneel
  • 200 gr feta
  • 2 el pistachenoten (gepeld)
  • Olijfolie
  • zout
  • 4 pitabroodjes

Instructies
 

Perzik chutney

  • Begin met het maken van de chutney.
    Pel de rode ui en hak fijn.
    Snij de perziken in kleine blokjes.
    Verwijder de zaadjes van de jalapeno en rode chili, hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de rode ui aan voor zo'n 2 a 3min.
    Voeg de blokjes perzik, jalapeno en rode peper toe. Laat zo'n 5min mee stoven. Roer regelmatig.
    Voeg dan de honing, appelciderazijn en snuifje zout toe.
    Laat zo'n 30min zachtjes sudderen.
    Haal dan van het vuur en laat ietwat afkoelen of volledig.
    TIP > Je kan de chutney zowel warm als koud serveren. Bij een kaasplank kan je deze koud serveren, in combinatie met deze burger verkies ik dat deze nog een beetje warm is.
    TIP > Maak de chutney al de dag voordien zo zal ie nog meer smaak hebben.
    TIP > Heb je nog wat over, bewaar dan in een proper confituurpot in de koelkast.

Hamburger

  • Meng het gehakt met 2el fijngehakte peterselie, look, harissa, zeste van citroen, kaneel en snuifje zout.
    Is het gehakt iets te plakkerig voeg dan wat paneermeel of panko toe.
    Vorm 4 grote of 8 kleine burgers van het gehakt.
    Laat zo'n 20min of langer opstijven in de koelkast.
  • Verkruimel ondertussen de feta.
    Hak de pistachenoten grof.
    Meng de verkruimelde feta met de pistachenoten en 2el olijfolie.
    Bewaar koel tot net voor het serveren
  • Bak de burgers in een pan of op de BBQ.
    Grill op het laatste ook even de pitabroodjes.
    Beleg de pitabroodjes met de burger. Werk af met wat van het feta-pistache mengsel en perzik chutney.
    Smakelijk!
Trefwoord barbecue, chutney, doordeweeks recept, feta, hamburger, harissa, perziken