Ga terug
Gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Heerlijk makkelijke ovenschotel met gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Een surf & turf recept met een lekker zuiderse tomatensaus en is makkelijk op voorhand te maken. De vulling bestaat uit gebakken chorizo, scampi's en ricotta.

Gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen

Heerlijk makkelijke ovenschotel met gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Een surf & turf recept met een lekker zuiderse tomatensaus en is makkelijk op voorhand te maken. De vulling bestaat uit gebakken chorizo, scampi's en ricotta.
Porties 4

Ingrediënten
  

Gevulde pastaschelpen

  • 250 gr pastaschelpen
  • 150 gr chorizo
  • 200 gr scampi's of gamba's (gepeld)
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 500 gr passata
  • 1 buisje saffraan (optioneel)
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 kl suiker
  • 150 gr erwten (diepvries)
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Tomatensaus

  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
    Stoof hierin de ui glazig voor zo'n 6 a 8min, roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
    Voeg de de look en paprikapoeder toe en laat zo'n minuute mee bakken.
    Giet dan de tomatenblokjes en passata toe samen met de saffraan, Provençaalse kruiden, suiker, peper en zout. Breng aan de kook en laat dan 15min sudderen. Voeg de laatste minuut de erwten toe, roer even en laat 1min mee sudderen. Haal van het vuur

Gevulde pastaschelpen

  • Kook de pastaschelpen al dente in licht gezouten water.
    Giet af en laat goed uitlekken.
  • Snij de chorizo in kleine blokjes.
    Hak de garnalen grof
    Verhit een pan en bak de chorizo voor zo'n 5min, roer regelmatig.
    Voeg de grof gehakte garnalen toe, roer even en laat nog 1min mee bakken. Haal van het vuur en laat afkoelen voor zo'n 10min.
    Schep de blokjes chorizo en garnalen in een kommetje, probeer niet te veel van de vrijgekomen olie over te scheppen. Dit zal de vulling te vettig maken.
    Voeg de ricotta, Parmezaanse kaas en peterselie toe aan de chorizo en garnalen. Meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Giet de tomatensaus in een ruime hoge ovenschotel.
    Vul de gekookte pastaschelpen met het chorizo-garnaal-ricotta mengsel en leg ze in de tomatensaus.
    Strooi hierover de Parmezaanse kaas en bak in de oven voor zo'n 25 a 30min tot deze mooi goudbruin gebakken is.
    Serveer direct
    Smakelijk