Ga terug
Citroencake met blauwe bessen. Een frisse lekkere citroencake met blauwe bessen afgewerkt met een heerlijke simpele crème op basis van mascarpone. Een makkelijk cake recept ideaal om gezellig te gaan bakken.

Citroencake met blauwe bessen

Een frisse lekkere citroencake met blauwe bessen afgewerkt met een heerlijke simpele crème op basis van mascarpone. Een makkelijk cake recept ideaal om gezellig te gaan bakken.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

Citroencake

  • 200 gr patisseriebloem
  • 50 gr maizena
  • 16 gr bakpoeder
  • 30 ml citroensap
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 70 ml melk
  • 180 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl zeste van citroen
  • 1/2 tl vanille essence
  • 150 gr blauwe bessen + extra om te decoreren

Mascarponecrème

  • 250 gr mascarpone
  • 50 ml room
  • 50 ml blauwe bessen sap (*) (of 2el blauwe bessen confituur)
  • 2 el poedersuiker
  • 1,5 tl zeste van citroen
  • 1 el citroensap

Instructies
 

Citroencake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
  • Meng de bloem met de maizena en bakpoeder. Zet even opzij.
    Meng in een apart kommetje het citroensap, zonnebloemolie en melk.
    Doe in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) de suiker, eieren, zeste van citroen en vanille essence. Klop dit los en luchtig voor zo'n 3min. Giet hierbij in delen het mengsel van citroensap-olie-melk en mix goed.
    Voeg in delen het bloemmengsel toe en mix goed tot een mooi glad deeg.
    Voeg op het laatste de blauwe bessen toe en meng dit nog even met een spatel.
    Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake zo'n 50 a 55min.
    Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Mascarponecrème

  • Doe de mascarpone en room in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix deze los en luchtig voor zo'n minuutje op hoge snelheid
    Voeg de overige ingredienten toe en mix nog even goed door.
    Laat de crème 30min of langer opstijven in de koelkast
  • Werk de afgekoelde cake af met de mascarponecrème en eventueel nog wat verse blauwe bassen.
    Smakelijk

Notities

Sap van de blauwe bessen >
Doe zo'n 100gr blauwe bessen (vers of diepvries) in een kookpotje samen met een scheutje melk en breng zachtjes tot net onder het kookpunt.  Laat zo'n 10min zachtjes sudderen. 
Haal dan door een zeef en vang het sap op. 
Laat het sap volledig afkoelen alvorens te gebruiken
Trefwoord bakken, blauwe bessen, cake, citroen, mascarpone