Ga terug
Havermoutcake met hazelnoten en perzik. Een gezonde glutenvrije cake op basis van havermout, geroosterde hazelnoten en stukjes perzik. Ideaal om te maken als healty ontbijt of als gezond tussendoortje. De perzik kan je makkelijk vervangen door appel of peer.

Havermoutcake met hazelnoten en perzik

Een gezonde glutenvrije cake op basis van havermout, geroosterde hazelnoten en stukjes perzik. Ideaal om te maken als healty ontbijt of als gezond tussendoortje. De perzik kan je makkelijk vervangen door appel of peer.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 60 gr hazelnoten
  • 150 gr havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 perziken (rijp)
  • 2 eieren
  • 150 ml melk (halfvolle melk, amandelmelk, ...)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 2 el honing (of agavesiroop of maple syrup)

Instructies
 

  • Verhit een pan en rooster de hazelnoten mooi goudbruin in de pan.
    Haal ze dan uit de pan, laat ietwat afkoelen en hak ze fijn.
    Meng de fijngehakte noten met de havermout, kaneel en bakpoeder.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Vet de muffinvormpjes in of beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Snij 2 perziken in kleine blokjes en zet even opzij.
    Ontpit de resterende perzik en doe in een blender (of in een kom en gebruik dan een staafmixer). Voeg de eieren, melk, vanille en honing toe. Mix tot een glad papje
    Voeg de droge ingrediƫnten toe en meng tot een mooi glad deeg.
    Voeg op het laatste nog de blokjes perzik toe en meng nog even kort.
    Giet het deeg in de muffinbakvorm of in de cakevorm.
    Bak ze ongeveer 25 a 30min (in muffin bakvorm) of zo'n 40 a 45min (in cakevorm)
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar de cake(jes) luchtdicht
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, hazelnoten, ontbijt, perziken, tussendoortje