Ga terug
Bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine. Een snelle simpele taart met een bodem van bladerdeeg opgevuld met mascarpone. Deze zomerse taart wordt afgewerkt met plakjes nectarine. Met slechts een paar ingrediënten bak je deze taart, ideaal om samen met de kinderen te maken.

Bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine

Een snelle simpele taart met een bodem van bladerdeeg opgevuld met mascarpone. Deze zomerse taart wordt afgewerkt met plakjes nectarine. Met slechts een paar ingrediënten bak je deze taart, ideaal om samen met de kinderen te maken.
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • 3 el suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 3 a 4 nectarines
  • opgeklopte room optioneel
  • honing optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten een beetje naar binnen zodat je een randje krijgt (van zo'n 1cm).
    Prik allemaal gaatjes met behulp van een vork in de bodem (niet in de rand).
    Bak de bodem zo'n 8 a 10min in de oven.
    Het deeg mag al lichtjes binnen bruinen, de zijkanten zullen rijzen tijdens het bakken;
    Als het midden toch ietwat is gerezen, dup dan wat platter met een lepel of vork.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen terwijl je de mascarponevulling maakt.
  • Mix de mascarpone los met de eigelen, suiker, zeste van citroen en vanille essence tot een mooie gladde crème.
    Klop de eiwitten stijf op in een tweede kom. Spatel dit onder het mascarponemengsel.
    Giet dit mengsel op de bladerdeegkorst en bak nog eens 15 a 20min tot de mascarpone mooi gebakken is.
    Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en werk af met plakjes nectarine en optioneel wat opgeklopt room en wat honing.
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, hartige taart, mascarpone, nectarine, snel klaar