Ga terug
Hartige maïskoekjes. Deze veelzijdige hartige maïskoekjes zijn super snel en makkelijk te maken in minder dan 30min. Je kan de koekjes serveren als hapje of in een zomerse salade met plakjes nectarine, mozzarella, krokante pancetta en basilicumolie

Hartige maïskoekjes

Deze veelzijdige hartige maïskoekjes zijn super snel en makkelijk te maken in minder dan 30min. Je kan de koekjes serveren als hapje of in een zomerse salade met plakjes nectarine, mozzarella, krokante pancetta en basilicumolie
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Maïskoekjes

  • 3 lente-uitjes
  • 300 gr maïskorrels (uit blik of vers)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte basilicum
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • 2 eieren
  • 60 ml melk
  • Zout
  • Olie

Salade

  • 12 plakjes pancetta
  • 3 nectarines
  • 2 bollen mozzarella
  • handvol kerstomaatjes
  • rucola
  • basilicumolie (zie recept in notities)

Instructies
 

Maïskoekjes

  • Hak de lente-uitjes fijn en doe in een mengkom samen met de mais, peterselie, basilicum, chilivlokken, zeste van limoen. Meng al even.
    Voeg de bloem, bakpoeder, Parmezaanse kaas en snuifje zout toe. Meng goed (dit zal een droge massa zijn).
    Voeg hierbij de eieren en melk en meng goed.
  • Verhit een pan met een royale scheut olie en schep ongeveer 1 a 1,5el (per koekje) van het deeg in de pan. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Je zal de koekjes in porties moeten bakken.
    Serveer de koekjes lauw/warm als hapje of met onderstaande salade.

Salade

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes pancetta.
    Bak voor zo'n 8 a 10min in de oven.
    Haal uit de oven, leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken. Tijdens het afkoelen zal de pancetta ook krokant worden
  • Snij de nectarine en mozzarella in plakjes.
    Halveer de kerstomaatjes.
    Verdeel de rucola over een schaal, leg hierop de koekjes en verdeel hierover de plakjes nectarine, mozzarella, tomaatjes en de krokante pancetta.
    Werk af met wat olijfolie of met basilicumolie (zie recept notities)
    Smakelijk

Notities

Basilicumolie
  • 30 a 40 blaadjes basilicum
  • 2el citroensap
  • 3el olijfolie
  • peper en zout
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde olie. 
Proef en breng verder op smaak met peper, zout en/of citroensap
 
Trefwoord doordeweeks recept, gezond hapje, gezond recept, hartige koekjes, mais, mozzarella, nectarine, pancetta, snel klaar, snelle recepten