Deze veelzijdige hartige maïskoekjes zijn super snel en makkelijk te maken in minder dan 30min. Je kan de koekjes serveren als hapje of in een zomerse salade met plakjes nectarine, mozzarella, krokante pancetta en basilicumolie
Hak de lente-uitjes fijn en doe in een mengkom samen met de mais, peterselie, basilicum, chilivlokken, zeste van limoen. Meng al even.Voeg de bloem, bakpoeder, Parmezaanse kaas en snuifje zout toe. Meng goed (dit zal een droge massa zijn).Voeg hierbij de eieren en melk en meng goed.
Verhit een pan met een royale scheut olie en schep ongeveer 1 a 1,5el (per koekje) van het deeg in de pan. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Je zal de koekjes in porties moeten bakken. Serveer de koekjes lauw/warm als hapje of met onderstaande salade.
Salade
Verwarm de oven voor op 180 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes pancetta. Bak voor zo'n 8 a 10min in de oven. Haal uit de oven, leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken. Tijdens het afkoelen zal de pancetta ook krokant worden
Snij de nectarine en mozzarella in plakjes.Halveer de kerstomaatjes. Verdeel de rucola over een schaal, leg hierop de koekjes en verdeel hierover de plakjes nectarine, mozzarella, tomaatjes en de krokante pancetta.Werk af met wat olijfolie of met basilicumolie (zie recept notities)Smakelijk
Notities
Basilicumolie
30 a 40 blaadjes basilicum
2el citroensap
3el olijfolie
peper en zout
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde olie. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en/of citroensap