Ga terug
Yoghurtcake met abrikozen. Een zomerse frisse cake met yoghurt, zoete abrikozen en stukjes witte chocolade. Een heerlijke makkelijke cake waar je weinig werk aan hebt. De abrikozencake wordt afgewerkt met een frisse glazuur op basis van Griekse yoghurt

Yoghurtcake met abrikozen

Een zomerse frisse cake met yoghurt, zoete abrikozen en stukjes witte chocolade. Een heerlijke makkelijke cake waar je weinig werk aan hebt.
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 75 gr witte chocolade
  • 4 a 5 abrikozen
  • 3 eieren
  • 150 gr suiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 65 gr Griekse yoghurt
  • 1 tl vanille essence
  • 155 gr zelfrijzende bloem

Glazuur

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 el poedersuiker
  • 1/4 tl vanille essence

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet een bakvorm in met wat boter.
    Hak de witte chocolade in kleine stukjes/blokjes.
    Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
  • Doe de eigelen samen met de suiker in een mengkom en klop los voor zo'n 1min.
    Voeg de olie, yoghurt en vanille essence toe en mix goed tot een mooie gladde massa. Zet even opzij.
    Klop de eiwitten stijf op. Spatel dit voorzichtig onder het eigeel-yoghurt mengsel.
    Doe op het laatste de stukjes witte chocolade bij het beslag en meng nog even kort.
    Giet het deeg in de bakvorm en duw de abrikozen een beetje in het deeg. Ze mogen nog zichtbaar zijn.
    Bak de cake zo'n 30 a 35min tot deze mooi goudbruin en gaar.
    Check met een satéprikker of de cake gaar is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Voor de glazuur.
    Meng de yoghurt met de poedersuiker en vanille essence.
    Strooi wat van de glazuur over de afgekoelde cake.
    Laat ietwat opstijven alvorens te serveren
    Smakelijk
Trefwoord abrikozen, bakken, dessert, witte chocolade, yoghurt