Ga terug
Ricotta taart met perziken. Een gemakkelijke en lekkere taart met een ricotta vulling, een laagje amaretti koekjes en zomerse perziken. Een taart waar je weining werk aan hebt en niet al te veel ingrediënten

Ricotta taart met perziken

Een gemakkelijke en lekkere taart met een ricotta vulling, een laagje amaretti koekjes en zomerse perziken. Een taart waar je weining werk aan hebt en niet al te veel ingrediënten
Gang taart
Porties 6

Equipment

  • taartvorm (+/- 25cm)

Ingrediënten
  

  • 1 rol taartdeeg
  • 1 ei
  • 400 gr ricotta
  • 1,5 tl zeste van citroen
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille essence
  • 150 gr perziken jam (of eender welk jam of compote) + extra
  • 6 a 7 ameretti koekjes
  • 4 a 5 perziken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    Beleg de taartvorm met het taartdeeg, verwijder het overtollige deeg.
    Leg een vel bakpapier op/in het taartdeeg en vul op met rijst, linzen of bakbonen.
    Bak het deeg blind voor zo'n 20min. Verwijder dan voorzichtig de rijst/linzen/bakbonen en het bakpapier. Bak nog eens zo'n 5 a 8min tot het taartdeeg lichtjes begint te bruinen.
    Haal dan uit de oven en laat ietwat afkoelen. Terwijl kan je de vulling maken.
  • Splits het ei.
    Doe het eigeel in een mengkom samen met de ricotta, zeste van citroen, 50gr poedersuiker, en vanille essence. Mix los tot een gladde crème.
    Doe het eiwit in een tweede kom en klop stijf op. Als het eiwit schuimig begint te worden voeg dan lepel per lepel de resterende 50gr poedersuiker toe. Mix tot stevig opgeklopt eiwit.
    Spatel het eiwit doorheen het ricotta mengsel tot een mooi glad mengsel. Meng niet te lang anders zal de lucht eruit gaan.
  • Bedek de bodem van de taart met de jam, verbrokkel hierover de koekjes en vul op met het ricotta mengsel.
    Bak de taart zo'n 25 a 30min in de oven op 180 graden. De ricotta mag lichtjes beginnen kleuren. De vulling zal nog wat wak aanvoelen maar zal opstijven tijdens het afkoelen.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Eenmaal op kamertemperatuur kan je de taart in de koelkast zetten.
  • Snij de perzik in partjes en beleg er de taart mee. Je kan de partjes nog insmeren met nog wat extra jam
    Smakelijk
Trefwoord dessert, hartige taart, perziken, ricotta