Griekse dip met za'atar nacho's
Een frisse gezonde dip ideaal om te serveren bij een zomere borrel of apéro. Deze dip bestaat uit laagjes griekse yoghurt, hummus en groentjes geserveerde met krokante za'atar nachos. Een snel licht hapje
Hummus
- 400 gr kikkererwten (uit blik)
- 1 teentje look
- 4 el griekse yoghurt
- 50 ml olijfolie
- snuifje komijnpoeder
- citroen
- peper en zout
Za'atar nacho's
- 4 pitabroodjes
- 3 el olijfolie
- 2 el za'atar
- 1 tl zout
- snuifje peper
Griekse dip
- 1 komkommer
- 1 paprika
- 1/2 rode ui
- 170 gr kerstomaten
- 220 gr griekse yoghurt
- 1 tl zeste van citroen
- 1 el fijngehakte dille
- 75 gr feta
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
Hummus
Doe de kikkererwten in een blender samen met een gepeld teentje look, komijnpoeder, olijfolie, griekse yoghurt (of tahini), een beetje citroensap, peper en zout. Mix tot een gladde hummus.Proef en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.Zet koel in de koelkast
Za'atar nacho's
Verwarm de oven voor op 175 graden.Snij de pitabroodjes in driehoekige partjes en leg ze op een beklede bakplaatMeng de olijfolie met de za'atar, zout en een snuifje peper.Wrijf hiermee de partjes pitabrood in. Bak de nacho's mooi goudbruin voor zo'n 12 a 15min. Draai ze tijdens het bakken zodat beide kanten mooi bruin worden.Haal uit de oven en laat afkoelen
Dip
Snij de komkommer en paprika in kleine blokjesHak de rode ui fijn.Halveer de kerstomaten of snij in kwartjes.Meng de yoghurt met de zeste van citroen, fijngehakte dille, peper en zout. Neem een grote serveerschaal en wrijf de bodem in met de griekse yoghurt.Schep hierop de hummus en verdeel over de yoghurt. Strooi hierover de groentjes, gevolgd door de verbrokkelde feta en fijngehakte peterselie.Serveer met de za'atar nacho's.Smakelijk
Trefwoord gezond hapje, hapje, hummus, snelle recepten, yoghurt, za'atar