Ga terug
Pistache-ijs met gegrilde perziken. Heerlijk homemade pistache-ijs geserveerd met zomerse gegrilde perziken en een olijfolie crumble. Het ideale makkelijke dessertje als afsluiter van een barbecue.

Pistache-ijs met gegrilde perziken

Heerlijk homemade pistache-ijs geserveerd met zomerse gegrilde perziken en een olijfolie crumble. Het ideale makkelijke dessertje als afsluiter van een barbecue.
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

Pistache-ijs

  • 400 ml melk
  • 2 el vanille puddingpoeder
  • 90 gr suiker
  • 3 el pistachepasta

Olijfolie crumble

  • 100 gr havermoutvlokken (of gewone fijne havermout)
  • 20 gr amandelmeel
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing

Gegrilde perziken

  • 50 ml balsamico azijn
  • 50 ml honing
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el boter
  • 4 perziken

Instructies
 

Pistache-ijs

  • Doe 300ml melk in een kookpotje en breng zachtje aan de kook.
    Roer de puddingpoeder los met de suiker en de resterende 100ml melk. Roer goed zodat er geen brokjes meer inzitten.
    Giet wat van de warm melk bij dit koude mengsel, roer goed. Giet dan alles in de kookpot. Laat al roerend indikken voor zo'n 5min. Dit wordt geen dikke pudding, eerder yoghurt dikte.
    Haal van het vuur, voeg de pistachepasta toe en roer goed tot een egaal mengsel.
    Bedek dit mengsel met plasticfolie. De folie moet echt op de crème liggen om een velletje te voorkomen. Laat eerst afkoelen naar kamertemperatuur en zet dan in de koelkast. Dit mengsel dient echt koud te zijn.
    Eenmaal koud, giet dit mengsel in je ijsmachine en draai er ijs van.
    Schep het ijs in een bakje en laat verder opstijven in de diepvries.

Olijfolie crumble

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Meng de havermout met het amandelmeel, amandelschaafsel en kaneel.
    Giet hierover de olijfolie en de honing en meng tot een plakkerige crumble.
    Schep de crumble op de bakplaat en bak mooi goudbruin in de oven. Hussel af en toe tijdens het bakken door de crumble.
    Haal de gebakken crumble uit de oven en laat volledig afkoelen.
    TIP > Je kan de crumble ook op de barbecue bakken.

Gegrilde perziken

  • Maak eerst het siroopje.
    Doe de balsamico azijn, honing, kaneel en boter in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de boter kan smelten. Laat zo'n 5min zachtjes inkoken tot een siroopje. Haal van het vuur.
    TIP > Dit kan je makkelijk al op voorhand maken.
  • Halveer de perziken, wrijf ze een beetje in met het siroopje en rooster ze kort op de barbecue. Wrijf ze tijdens het bakken nog eens in met het siroopje.
    Haal ze van de barbecue en serveer direct met het ijs, crumble en wat van het siroopje.
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, dessert, honing, ijs, olijfolie, perziken, pistache