Ga terug
Pruimentaart met speculaas en ricotta. Een snelle eenvoudige pruimentaart met een vulling op basis van ricotta, speculaas en speculaaspasta. Een zomerse taart die je vlug in de oven hebt staan en waar iedereen van zal smullen. Een heerlijk en makkelijk recept

Pruimentaart met speculaas en ricotta

Een snelle eenvoudige pruimentaart met een vulling op basis van ricotta, speculaas en speculaaspasta. Een zomerse taart die je vlug in de oven hebt staan en waar iedereen van zal smullen. Een heerlijk en makkelijk recept
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • taartvorm (+/- 25cm)

Ingrediƫnten
  

  • 1x kruimeldeeg
  • 300 gr ricotta
  • 3 el speculaaspasta
  • 2 eieren
  • 75 gr suiker
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1 el limoensap
  • 150 gr speculaasjes
  • 5 a 6 pruimen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Leg het kruimeldeeg in de bakvorm, druk goed aan en snij het overtollige deeg weg.
    Prik kleine gaatjes in het deeg met een vork.
  • Verkruimel de speculaasjes (hoeft niet super fijn te zijn) en strooi ongeveer 1el over de bodem van de taart.
    Halveer de pruimen en verwijder de pit.
  • Doe de ricotta, speculaaspasta, eieren, suiker, zeste van limoen en limoensap in een mengkom en mix los en luchtig.
    Voeg de verkruimelde speculaas toe en meng dit nog even met een spatel.
    Schep dit mengsel in de taartvorm en verdeel mooi egaal.
    Duw lichtjes de pruimen in het ricotta mengsel.
    Bak de taart zo'n 40 a 45min in de oven tot het ricotta mengsel mooi gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen, de taart is het lekkerst als ze nog een beetje lauw is. Natuurlijk koud is ze ook nog super lekker
    Smakelijk
Trefwoord pruimen, ricotta, snelle recepten, speculaas, speculaaspasta