Ga terug
Croissant broodpudding met nectarines. Een snelle eenvoudige broodpudding gemaakt met restjes croissants en plakjes nectarine. De restjes brood en fruit overgieten we met een heerlijk simpele pudding op basis van kokosmelk, frisse limoen en gember. Op en top zomerse smaken en ideaal om oud brood te verwerken.

Croissant broodpudding met nectarines

Een snelle eenvoudige broodpudding gemaakt met restjes croissants en plakjes nectarine. De restjes brood en fruit overgieten we met een heerlijk simpele pudding op basis van kokosmelk, frisse limoen en gember. Op en top zomerse smaken en ideaal om oud brood te verwerken.
Porties 5

Equipment

  • Springvorm van +/- 25cm

Ingrediƫnten
  

  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 120 ml melk
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl gember (vers - geraspt)
  • 100 gr suiker + 1el
  • 1,5 tl zeste van limoen
  • 1 el limoensap
  • 3 eieren
  • 3 rijpe nectarines
  • 6 (grote) croissants
  • 50 gr amandelschaafsel

Instructies
 

  • Beleg de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
    Zet even opzij.
  • Doe de kokosmelk, melk, vanille essence, gember, 100gr suiker, zeste van limoen en limoensap in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt.
    Kluts ondertussen de eieren los in een kommetje. Giet een beetje van de warme melk bij de eieren, roer los en giet dan alles in de kookpot.
    Laat al roerend indikken (yoghurt dikte).
    Haal van het vuur.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Scheur de croissants in kleinere stukjes.
    Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij in plakjes.
    Leg de helft van de stukjes croissant op de bodem van de springvorm. Zorg dat de bodem goed bedekt is. Verdeel hierover de plakjes nectarine en de helft van het amandeschaafsel.
    Verdeel hierover de resterende stukjes croissant.
    Giet hierover de pudding.
    Werk af met het resterende amandelschaafsel en de eetlepel suiker.
    Bak de broodpudding zo'n 60min in de oven tot de pudding mooi gaar gebakken is.
  • Laat de broodpudding ietwat afkoelen en serveer lauw met wat yoghurt, plattekaas of vanille ijs.
    Smakelijk