Rijsttaart met kersen
Een zomerse versie van een klassieke rijsttaart met een heerlijke compote van kersen en ricotta. Aan deze taart heb je weinig werk en zit bomvol smaak.
Kersencompote
- 500 gr (ontpit) kersen (vers of diepvries)
- 1 sinaasappel
- 50 gr suiker
Rijsttaart
- 500 ml melk
- 375 ml room
- 3 el suiker
- 1 vanillestok
- 1/4 tl kaneel
- 150 gr dessertrijst of arborio
- 5 eieren
- 80 ml honing (+2el extra)
- 1+1 el sinaasappelsap (vers)
- 1+1 tl zeste van sinaasappel
- 40 gr boter/margarine (zacht)
- 500 gr ricotta
Kersencompote
Doe de kersen, sap van de sinaasappel en suiker in een kookpotje en breng tot net onder het kookput. Roer regelmatig zodat de suiker kan oplossen.Laat zo'n 25 a 30min zachtjes sudderen tot een dikke compote. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen. TIP > Bewaar dit in een glazen bokaaltje met deksel in de koelkast.
Trefwoord kersen, ricotta, rijst, rijsttaart