Ga terug
Een heerlijk makkelijke shakshuka, geïnspireerd op een receptje van Sami Tamimi (rechterhand van Ottolenghi). Lekker kruidig, smeuig en de eieren worden geroerd ipv gepocheerd. Een ideaal snel te maken ontbijt of brunch recept

Shakshuka

Een heerlijk makkelijke shakshuka, geïnspireerd op een receptje van Sami Tamimi (rechterhand van Ottolenghi). Lekker kruidig, smeuig en de eieren worden geroerd ipv gepocheerd. Een ideaal snel te maken ontbijt of brunch recept
Gang brunch, Hoofdgerecht, Ontbijt
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes look
  • 500 gr tomaten
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl harissa optioneel
  • 150 gr passata
  • 4 eieren
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • 50 gr feta
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 snuifje chilivlokken

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn.
    Snij de paprika in kleine blokjes.
    Pel de look en hak fijn.
    Snij de tomaten in kleine blokjes.
  • Verhit een ruime pan met een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui mooi glazig voor zo'n 5min tot ze glazig zijn. Roer regematig.
    Voeg de paprika toe en laat nog eens 5min mee bakken. Roer regelmatig.
    Voeg dan de look, tomatenpuree, komijnpoeder, korianderpoeder en gerookt paprikapoeder toe, roer goed en laat een minuutje mee bakken.
    Voeg de tomatenblokjes, harissa en passata toe. Roer goed en laat zo'n 15min zachtjes sudderen tot de tomaten zacht zijn gegaard.
  • Kluts de eieren los met peper en zout.
    Giet al roerend de eieren bij de tomatensaus. Roer 3 a 4x, de eieren mogen niet helemaal egaal gemengd te zijn met de saus. Zet het vuur middelhoog, zet het deksel op de pan en laat zo'n 4 a 5min zachtjes sudderen.
  • Terwijl de eieren garen, kan je de feta verbrokkelen en mengen met de peterselie en chilivlokken.
    Serveer de shakshuka meteen met het feta mengsel.
    Serveer met brood
    SMakelijk