Crumble met blauwe bessen en nectarine
Een zomerse crumble op basis van havermout en noten met een lekkere fruitlaag op basis van nectarines en blauwe bessen. Deze glutenvrije en lactoscevrije crumble kan je serveren als ontbijt, tussendoortje of dessert.
Gang dessert, Ontbijt, Tussendoortje
- 4 nectarines (rijpe)
- 250 gr blauwe bessen
- 1,5 el bruine suiker/cassonade (of kokosbloesemsuiker)
- 1/2 citroen
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl gemberpoeder
- snuifje kardemompoeder (optioneel)
- 1/2 tl vanille essence
Crumble
- 100 gram havermout
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr amandelen (grof gehakt)
- 1/2 tl kaneel
- 80 ml kokosolie gesmolten
- 75 gr bruine suiker/ cassonade (of kokosbloesemsuiker)
Trefwoord blauwe bessen, dessert, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, nectarine