9blaadjesgelatine(ik gebruik de blaadjes van Dr. Oetker)
750grkwark of platte kaas
250mlroom
Instructies
Voor de bodem
Beleg de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.Doe de koekjes in een blender en maal fijn.Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter. Meng goed.Schep dit mengsel op de bodem van een springvorm. Duw goed aan en verdeel gelijkmatig over de vorm.Zet in de koelkast om op te stijven. Ondertussen kan je de kwarktaart maken.
Kwarktaart
Doe de frambozen in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Laat zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen tot een mooi compote. Haal de frambozen door een zeef en vang het vocht op. Duw goed aan zodat je al het frambozensap kan opvangen.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water
Doe het frambozensap terug in het kookpotje samen met de suiker en vanillesuiker.Breng tot net onder het kookpunt. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat ietwat afkoelen.
Meng de kwark met het afgekoelde frambozensap.Klop de room lobbig op en spatel dit onder het kwark-frambozen mengsel.Giet dit kwark mengsel over de koekjesbodem en zet voor minstens 6h of langer in de koelkast om op te stijven.
Werk de taart eventueel nog af met wat verse frambozen & wat opgeklopte room.Smakelijk