Ga terug
Groene gazpacho met burrata & serranoham

Groene gazpacho met burrata & serranoham

Een simpel gezond soepje gemaakt in de blender en klaar in amper 10min. Bomvol groene groentjes geserveerd met romige burrata en krokante serranham
Gang hapje, Soep
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 8 plakjes serrano ham
  • 100 gr gele (kers)tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 jalapeno
  • 2 takjes selder
  • 1 teentje look
  • 50 gr spinazie
  • 1 handvol peterselie (of helft peterselie helft koriander)
  • 2 el (sherry) azijn
  • 3 el olijfolie
  • 500 ml (koude) bouillon (groente of kip)
  • 2 bollen burrata
  • Zout

Instructies
 

  • Voor de krokante serranoham.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes ham.
    Bak deze zo'n 8 a 10min in de oven. Hou goed in de gaten dat ze niet te bruin worden.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de ham lekker krokant worden.
  • Voor de groene gazpacho
    Snij de komkommer, selder en groene paprika in blokjes (hoeft niet te fijn te zijn)
    Hak de lente-uitjes, jalapeno en look fijn.
    Hak de peterselie en spinazie grof.
    Doe alle groenten en kruiden in een blender/foodprocessor samen met de (sherry) azijn, olijfolie en koude bouillon. Mix tot een gladde soep. Proef en breng nog verder op smaak met peper en zout.
    Haal de soep door een zeef.
    Zet de gazpacho minstens 3h (of nachtje) in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren werk je de soep af met wat burrata en krokante stukjes Serranoham.
    Smakelijk
Trefwoord gezond, gezond tussendoortje, gezonde lunch, hapje, lunch, soep, voorgerecht