Ga terug
Donuts met stroopwafel

Donuts met stroopwafel

Heerlijk simpele ovengebakken donuts met de nodige kruidigheid en lekkere stukjes stroopfwafel
Gang dessert

Equipment

  • Donut bakvorm of muffin bakvorm

Ingrediƫnten
  

Donuts

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 115 gr boter/margarine (gesmolten)
  • 100 gr bruine suiker (=cassonade)
  • 170 gr maple syrup
  • 180 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille essence
  • 1,5 tl kaneel
  • 3 stroofwafels (in kleine stukjes gesneden)

Glazuur

  • 250 gr poedersuiker
  • 2 el melk
  • 3 el maple syrup
  • 1/2 tl vanille essence
  • 3 a 4 stroopwafels verkruimeld

Instructies
 

Donuts

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Wrijf de bakvorm in met wat boter.
  • Begin met de droge ingrediĆ«nten (bloem, bruine suiker en kaneel) te mengen.
    Doe in een mengkom (van je keukenmachine) de gesmolten boter, maple syrup, karnemelk, eieren en vanille essence. Klop even los.
    Voeg hier de droge ingredienten aan toe en meng tot een mooi glad deeg.
    Voeg op het laatste de kleine stukjes stroopwafel en meng nog even.
    Vul de bakvormpjes met het deeg. Vul ze niet helemaal omdat de donuts nog wat zullen rijzen tijdens het bakken.
    Bak de donuts mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven. De donuts zullen nog heel wak en mals aanvoelen.
    Laat ze volledig afkoelen in de vorm en ontvorm dan.

Glazuur

  • Meng de poedersuiker, melk, maple syrup en vanille.
    Als de glazuur nog iets te dik is voeg nog een druppeltje melk toe.
    Dip de donuts in het glazuur en strooi er meteen de verkruimelde stroopwafels over.
    Laat de glazuur zo'n 15min of langer uitharden.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, donuts, stroopwafel