Verwarm de oven voor op 170 graden.Beleg de cupcake/muffin bakvorm met papieren vormpjes.
Doe de zachte boter/margarine in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) samen met de bruine suiker. Mix licht en luchtig voor zo'n 3 a 4min. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Voeg de vanille essence en zeste van citroen toe en meng goed.Voeg nu afwisselend en in delen de bloem en de melk toe. Mix tot een mooi glad deeg.Op het laatste voeg je de fijngehakte witte chocolade en frambozen toe en meng dit met een spatel.Vul de vormpjes (met het deeg). Vul ze niet volledig omdat de cakejes tijdens het bakken nog zullen rijzen. Het makkelijkste is om een ijsschepper te gebruiken.Bak de cupcakes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 20 a 25min in de oven.Check met een satéprikker of de cakjes gaar zijn binnenin. Haal uit de oven, laat zo'n 5min afkoelen alvorens je de cakjes uit de bakvorm haalt. Laat verder volledig afkoelen op een rooster
Voor de topping
Doe de roomkaas & ricotta in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix deze los en luchtig voor zo'n 3 a 4min. Schraap af en toe de zijkanten los.Voeg de zeste van citroen, vanille en de poedersuiker toe en mix tot een mooie stevige crème. Je kan deze eerst nog in de koelkast laten opstijven of je kan de cupcakes meteen afwerken
Doe de frosting in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes op de cupcakes.Of je kan eerst wat "strepen" confituur trekken in de spuitzak dan opvullen met de frosting, zo krijg je een leuk effect van roze confituur en frosting.Smullen!