Ga terug
Bladerdeegtaart met zalm

Bladerdeegtaart met zalm

Een lekker snel te maken hartige bladerdeegtaart met pittige zalm, ideaal als hapje met de Paasbrunch.
Gang Borrelhapje, voorgerecht
Porties 4

Equipment

  • Kleine taarvormpjes

Ingrediƫnten
  

Zalm

  • 250 gr zalmfilet
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl oregano
  • snuifje Zout
  • 1/2 teentje look
  • Olijfolie

Taart

  • 4 bladerdeeg plakjes of 1 grote vel
  • 125 gr zure room
  • 50 gr griekse yoghurt
  • 2 el fijngehakte petserselie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1/2 mango
  • 1/2 komkommer
  • 1 tl suiker
  • 1 el limoensap
  • 1 tl vissaus
  • 1/2 rode chili
  • 1/2 sjalot
  • Peper en zout

Instructies
 

Voor de zalm

  • Hak de look heel fijn en meng met de rest van de kruiden en 2el olijfolie.
    Wrijf de zalmfilet in met de marinade en laat zo'n 30min marineren in de koelkast.
    (ondertussen kan je de bladerdeegtaartjes bakken)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Leg de zalm in een ovenschaal en bak de zalm mooi gaar in de oven voor zo'n 12 a 15min (hangt af van hoe groot of dik je stuk vis is)
    Eenmaal mooi gebakken, haal uit de oven en laat ietwat of helemaal afkoelen.

Voor de taartjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg de taartvormpjes met bladerdeeg, duw goed aan en verwijder het resterende deeg.
    Bak het deeg mooi goudbruin & gaar in de oven voor zo'n 12 a 15min
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Voor de vulling.
    Meng de zure room met de yoghurt, 1el peterselie, 1el bieslook, peper en zout.
    Zet even opzij.
  • Voor de salsa.
    Snij de komkommer in heel fijne blokjes.
    Schil de mango en hak ook in heel fijne blokjes.
    Hak de sjalot en rode peper heel fijn.
    Meng de komkommer met de mango, sjalot, suiker, limoensap, vissaus, rode peper en snuifje zout.
  • Vul de taartje met wat van het zure room mengsel, leg hierop een kleine stukje zalm en werk af met de salsa.
    Smakelijk !
Trefwoord bladerdeeg, hapje, mango, pasen, voorgerecht, zalm