Ga terug
Ossobuco

Ossobuco

Een heerlijk klassiek Italiaans gerecht op smaak gebracht met Ras-el-Hanout & harissa
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Ossobuco

  • 4 kalfsschenkel
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 3 takjes selder
  • 2 wortelen
  • 1,5 el ras-el-hanout
  • 1,5 el harissa
  • 200 ml witte wijn
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 400 gr passata
  • 200 ml bouillon Kip of runds
  • handvol gedroogde abrikozen
  • handvol gedroogde pruimen
  • bloem
  • Peper en zout
  • olijfolie

Pistache gremolata

  • 50 gr pistachenoten gepeld
  • 30 gr peterselie
  • 1 kl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje look (klein)
  • 2 a 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 400 gr gekookte pasta

Instructies
 

Ossobuco

  • Pel de uien en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Snij de selder in kleine blokjes.
    Schil de wortel en hak in kleine blokjes.
    Kruid de schenkels met peper en zout en wentel ze door wat bloem. Dit dient maar een dun laagje te zijn.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie.
    Bak hierin kort de schenkels mooi goudbruin aan beide kanten. Haal uit de stoofpot en zet even opzij.
  • Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de stoofpot.
    Fruit hierin de ui mooi glazig voor zo'n 8min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de blokjes selder en wortel toe en laat nog eens 5min mee bakken.
    Voeg vervolgens de fijngehakte look toe samen met de ras-el-hanout en harissa. Roer goed en laat 1min mee bakken.
    Giet de wijn in de stoofpot en laat zo'n minuutje doorkoken.
    Voeg de tomatenblokjes, passata, bouillon, gedroogde abrikozen en pruimen toe. Roer goed en laat zo'n 2 a 3h zachtje sudderen tot het vlees botermals is en van het bot valt.

Gremolata

  • Rooster de pistachenoten in een pan (zonder vetstof) voor een paar minuten.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Hak de peterslie grof.
    Doe de pistachenoten, peterselie, zeste van citroen, citroensap, fijngehakte look, olijfolie en peper en zout in een blender en mix tot een grove massa. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en/of citroensap.
    Meng zo'n 2el van de gremolata onder de pasta.
  • Serveer de schenkels met de saus over de pasta en werk af met gremolata.
    Smakelijk
Trefwoord comfort food, kalfsvlees, slow cooking