Ga terug
Erwten pannenkoeken met halloumi

Erwten pannenkoeken met halloumi

Heerlijke glutenvrije pannenkoeken met erwten geserveerd met halloumi-spek pakketjes
Gang brunch, Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr doperwten vers of diepvries
  • 1 el basilicum vers - gehakt
  • 200 gr boekweitbloem of patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 350 ml melk (*)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 250 gr halloumi
  • +/- 12 dunne sneetjes spek
  • Labneh of roomkaas om te serveren

Instructies
 

  • Begin met de erwten 3min te blancheren in licht gezouten kokend water.
    Giet af en spoel direct onder ijskoud water.
    Hou 100gr apart voor de afwerking later.
  • Voor de erwten pannenkoeken.
    Doe 200gr gekookte erwten in een blender samen met de bloem, melk, eieren, 1el olijfolie en basilicum. Mix tot een glad beslag.
    Laat 10min staan.
  • Dep de halloumi droog en snij in frietjes vorm. Zorg dat je ongeveer +/- 12 frietjes hebt.
    Omwikkel de halloumi frietjes met de plakjes spek. Zet even opzij.
  • Verhit een pan met een scheutje olijfolie.
    Bak hierin kleine pannenkoekjes van het deeg.
    Verhit een tweede pan zonder olie en bak hierin de halloumi-spek pakketjes mooi goudbruin langs alle kanten.
  • Serveer de pannenkoeken met de halloumi-spek pakketjes, de resterende gekookte erwtjes en wat labneh of roomkaas.
    Smakelijk !
Trefwoord brunch, doordeweeks recept, glutenvrij, halloumi, paasbrunch, pasen, spek