Ga terug
Piña Colada cake

Piña Colada cake

Een exotische cake met de nodige kokos, ananas en rum.
Gang Nagerecht

Equipment

  • Springvorm

Ingrediënten
  

Cake

  • 200 gr patisseriebloem
  • 20 gr kokospoeder
  • 4 eieren
  • 1 tl zeste van limoen
  • 200 gr poedersuiker
  • 80 ml melk
  • 180 ml kokosmelk
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 5 el rum of rum extract

Topping

  • 1/2 ananas
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml room
  • 6 el suiker
  • 1/2 tl zeste van limoen
  • Kokos chips optioneel

Instructies
 

Cake

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
    Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
  • Meng de bloem met het kokospoeder en zet even opzij.
  • Splits de eieren.
    Klop de eiwitten stijf op.
    Doe het eigeel, poedersuiker en zeste van limoen in tweede mengkom en mix dit voor zo'n 5 a 6min. Dit mengsel dient de verdubbelen in volume en mooi luchtig zijn.
    Voeg hier het bloem-kokos mengsel aan toe en meng goed.
    Spatel hieronder de eiwitten. Meng niet te lang.
    Schep het deeg in de bakvorm en bak voor zo'n 40 a 45min tot de cake mooi goudbruin en gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Mix de melk, kokosmelk, gecondenseerde melk en rum (extract) los.
  • Leg de volledig afgekoelde cake op een (serveer)bord en zet de springvorm weer rond de cake.
    Prik gaatjes in de cake (met satéstokjes) en overgiet met het melk mengsel.
    Zet voor minstens 6h of langer (nachtje) in de koelkast.

Topping

  • Voor de ananas chips
    Verwarm de oven voor op 100 graden.
    Beleg 2 bakplaten met bakpapier.
    Verwijder de schil van de ananas en snij in heel dunne plakjes van zo’n 1 a 2mm dikte.
    Heb je een mandoline, gebruik deze dan.
    Leg de plakjes op de bakplaat en zet voor minstens 2h in de oven.
    Draai ze regelmatig om tijdens het bakken.
    Als de chips mooi krokant is, haal uit de oven, laat ietwat afkoelen en decoreer er de taart mee.
  • Voor de mascarpone crème
    Mix de mascarpone los.
    Voeg de suiker, room en zeste van limoen toe en mix tot een stevige crème.
    Je kan deze in de koelkast nog even laten opstijven.
  • Werk de cake af met de mascarpone crème, de chips van ananas en kokoschips
    Smakelijk !
Trefwoord ananas, cake, dessert, kokos, mascarpone