Ga terug
Bannoffee pudding

Banoffee pudding

Een heerlijk dessertje met de combinatie van dulce de leche en banaan.
Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr rijpe bananen
  • 125 ml maple syrup of honing
  • 8 eieren
  • 2 tl vanille essence
  • 110 gr suiker
  • 900 ml room
  • 250 gr dulce de leche (zie onderaan hoe zelf te maken)
  • 75 gr witte chocolade
  • handvol pistachenoten (ongezouten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Doe de bananen in een blender samen met de maple syrup en mix glad.
    Doe dit papje in een mengkom en voeg de eieren toe samen met de vanille essence & de suiker. Meng goed en zet even opzij.
  • Verwarm de room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
    Giet de warme room bij het papje van banaan-ei-suiker, meng goed tot een glad mengsel.
  • Neem een ruime hoge ovenschaal.
    Belangrijk !! Je hebt nog een tweede grotere ovenschaal/bakschaal nodig waarin de ovenschaal met de banoffee zal gezet worden om te garen.
    Spreid de dulce de leche uit over de ovenschaal en giet hierover het papje van banaan-ei-room.
    Zet deze ovenschaal in de grote ovenschaal en giet kokend water in de grote ovenschaal. Zorgt dat het water niet bij de banoffee pudding kan komen. Zorg dat het water tot ongeveer halfweg de kleinere ovenschaal komt.
    Bak de banoffee zo'n 1h40 in de oven.
    De zijkanten zullen stevig aanvoelen na het bakken en het midden zal nog wat wak aanvoelen. Haal de banoffee pudding voorzichtig uit het waterbad.
    De pudding zal tijdens het afkoelen stevig worden.
    Laat de banoffee pudding volledig afkoelen op kamertemperatuur en laat dan nog zo'n 3h opstijven in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, rasp over de banoffee pudding wat witte chocolade en wat grof gehakte pistachenoten.
Trefwoord banaan, dessert, dulce de leche, pudding