Ga terug
Snel klaar en overheerlijk, ja ik ben fan van deze makkelijke Taco's met gehakt en mango. We gebruiken kipgehakt dat we gaan bakken met wat rode curry en sojasaus. Lekker pittig dat we gaan combineren met een frisse mango salsa en mijn versie van guacamole, zeg maar avocado mayonaise.

Taco's met gehakt en mango

Snel klaar en overheerlijk, ja ik ben fan van deze makkelijke Taco's met gehakt en mango. We gebruiken kipgehakt dat we gaan bakken met wat rode curry en sojasaus. Lekker pittig dat we gaan combineren met een frisse mango salsa en mijn versie van guacamole, zeg maar avocado mayonaise.
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 600 gr kipgehakt (of gemengd gehakt)
  • 1 kl rode curry pasta (*)
  • 3 el sojasaus
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • 12 tacoschelpen (**)

Mango salsa

  • 1 mango
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 kleine rode ui
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 limoen

Guacamole

  • 2 avocado's
  • 1/2 kleine sjalot (***)
  • 1,5 el griekse yoghurt
  • 1 snuifje cayennepeper (of naar smaak)
  • zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de mango salsa.
    Schil de mango, verwijder de pit en snij in kleine blokjes.
    Snij de komkommer in kleine fijne blokjes
    Hak de rode ui fijn.
    Meng de mango met komkommer, rode ui en peterselie. Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe. Proef en voeg eventueel nog wat limoensap toe samen met een klein snuifje zout.
    Bewaar afgedekt in de koelkast.
    TIP! Je kan deze makkelijk enkele uren op voorhand maken.
  • Voor de gehakt vulling.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Verhit een ruime pan met olijfolie en fruit hierin de ui aan. Roer regelmatig en bak de ui voor zo'n 4min. Doe er vervolgens de look bij en laat nog een minuutje bakken. Roer ook nu goed zodat deze niet bruin wordt.
    Voeg het gehakt toe en bak deze mooi rul. Doe er dan de curry pasta bij samen met de sojasaus en 2el water. Roer goed en laat zo'n 2min zachtjes sudderen/bakken. Haal dan van het vuur en breng op smaak met het sap van een halve limoen. Eventueel kan je nog wat zout en peper toevoegen. Opgelet! De curry pasta maakt het al iets pikanter en de sojasaus zorgt voor de zoute toets.
    Ondertussen kan je de tacoschelpen opwarmen in de oven.
  • Ondertussen kan je ook nog de guacamole maken. Hiervoor door je het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de sjalot, yoghurt, snuifje cayennepeper en snuifje zout. Mix dit tot een gladde massa. Proef en breng nog verder op smaak met zout, peper of eventueel wat limoensap.
  • Schep wat van het gehakt mengsel in de tacoschelpen. Werk af met wat mango salsa. Serveer er de guacomole apart bij.
    Smakelijk

Notities

(*) Je mag ook iets meer rode curry pasta gebruiken als je van pikant eten houdt. 
(**) ik gebruikte hier harde tacoschelpen, die vind ik persoonlijk iets lekkerder. Je kan ook een zachte tortilla gebruiken. 
(***) Kan eventueel ook met ui/rode ui. Sjalot bij guacamole geeft nog iets meer smaak. Gebruik je een ui, gebruik dan zo'n 1/4
Trefwoord curry, gehakt, gemakkelijk recept, kip, kipgehakt, mango, taco