Ga terug
Deze makkelijke Cake met frambozen en pudding is een lekker alternatief op een klassieke vanillecake. Verwacht je aan een lekkere cake met vanillepudding, een toets van citroen en frambozen. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en te genieten bij de koffie of thee.

Cake met frambozen en pudding

Deze makkelijke Cake met frambozen en pudding is een lekker alternatief op een klassieke vanillecake. Verwacht je aan een lekkere cake met vanillepudding, een toets van citroen en frambozen. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en te genieten bij de koffie of thee.
5 van 1 stem
Porties 6

Equipment

  • Springvorm van zo'n 24cm of cakevorm

Ingrediënten
  

  • 1 portie vanillepudding (*)
  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 190 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker = 1 zakje
  • 1 citroen (zeste fijn geraspt)
  • 4 eieren
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 75 gr natuuryoghurt (volle of halvolle)
  • 125 gr frambozen (vers of diepvries)

Instructies
 

  • Begin de dag ervoor met de vanillepudding zodat deze volledig is afgekoeld om te gebruiken voor deze cake. Zie notities hieronder voor meer uitleg.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm of cakevorm met bakpapier.
  • Begin met het maken van het deeg voor de cake.
    Doe de zachte boter, suiker, vanillesuiker en fijngeraspte zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit licht en romig voor zo'n 6 a 7min op hoge snelheid. Schraap af en toe de zijkanten even los. De boter dient echt bijna wit te zien.
    Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Wanneer alle eieren zijn toegevoegd laat de mixer nog zeker een minuutje mixen op hoge snelheid.
    Verlaag de snelheid van je mixer naar de laagste snelheid. Voeg de bloem toe en als laatste de yoghurt. Wanneer alles gemengd is, zet je de mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel.
  • Schep de helft van het deeg in de bakvorm en verdeel hierover enkele eetlepels pudding. Je hoeft de pudding niet uit te smeren, gewoon hoopjes pudding in het deeg scheppen. De pudding zal vrij stevig zijn maar dat is niet erg.
    Doe de rest van het deeg in de vorm en verdeel hierop weer enkele eetlepels pudding. (Je zal niet alle pudding nodig hebben).
    Verdeel er de frambozen over en duw deze ietwat in de pudding/deeg.
    Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 50 a 60min. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan voorzichtig en laat verder afkoelen
    Smakelijk

Notities

(*) De dag ervoor heb ik de klassieke Imperial vanillepudding gemaakt (deze). Op de verpakking staat dat je 750ml melk moet gebruiken. Ik heb 700ml gebruikt. De pudding mag iets steviger zijn. Zorg ervoor dat ie volledig is afgekoeld als je hem gaat verwerken in deze cake. Daarom kan je hem het best de dag ervoor al maken. Eenmaal klaar, bedek dan de pudding met plasticfolie. De folie dient de pudding echt te raken. 
Ter info ! Je zal niet alle pudding voor de cake hoeven te gebruiken dus je kan na het maken nog een potje zo opeten 😉