Ga terug
Deze makkelijke omeletrolletjes met ham en kaas zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Ze zijn super snel klaar, voedzaam en gezond, weinig werk en zowel groot als klein zullen er van smullen. Serveer er een lekkere tomatensaus bij die je eenvoudig op voorhand al kan maken

Omeletrolletjes met ham en kaas

Deze makkelijke omeletrolletjes met ham en kaas zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Ze zijn super snel klaar, voedzaam en gezond, weinig werk en zowel groot als klein zullen er van smullen. Serveer er een lekkere tomatensaus bij die je eenvoudig op voorhand al kan maken
Gang brunch, Hoofdgerecht, lunch
Porties 2

Ingrediƫnten
  

Tomatensaus

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 300 gr passata
  • 1 tl oregano (vers of gedroogd)
  • 1 tl basilicum (vers of gedroogd)
  • 1 snuifje suiker
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Omeletrolletjes

  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 4 sneetjes ham (naar keuze - gekookte ham, gedroogd, ...)
  • 1 bol mozzarella

Instructies
 

Tomatensaus

  • TIP! Je kan deze tomatensaus makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken en koel en afgedekt bewaren in de koelkast.
  • Pel de sjalotten en look en hak fijn.
    Verhit olijfolie in een stoofpotje en stoof hierin de sjalot eerst mooi glazig aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg vervolgens de fijngehakte look toe en optioneel ook het gerookt paprikapoeder. Roer even en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er de passata bij samen met de oregano, basilicum, snuifje suiker, peper en zout. Roer even en laat dan zo'n 20min zachtjes sudderen.
    De saus is dan klaar. Eventueel kan je nog wat romig maken met een scheutje room.
    Hou deze warm. Of maak je ze op voorhand, laat ze dan volledig afkoelen op kamertemperatuur en bewaar ze vervolgens afgedekt in de koelkast.

Omeletrolletjes

  • Kluts de eieren los met de melk, peterselie, peper en zout.
    Verhit een pan met een scheutje olijfolie en giet hierin de helft van het eimengsel. Bak de omelet tot de bovenkant droog gebakken is en de onderkant mooi goudbruin. Haal voorzicht uit de pan en leg op een bord.
    Bak een tweede omelet met het resterende eimengsel.
    Laat de omeletten even wat afkoelen.
  • Leg op elke omelet 2 plakjes ham en rol de omeletten stevig op en snij in ongeveer 4 of 5 stukken (zoals sushi).
    Giet de warme tomatensaus in een ovenschaal en zet hierin de stukjes opgerolde omelet met het snijvlak naar boven.
    Scheur de mozzarella in kleine stukjes en leg op elk rolletje een stukje mozzarella.
    Zet even onder de ovengrill zodat de kaas kan smelten.
    Serveer direct.
Trefwoord doordeweeks recept, eieren, ham, mozzarella, omelet, tomatensaus, weekmenu