Ga terug
Deze makkelijke glutenvrije ontbijtcake met kiwi wil je gewoon als ontbijt of tussendoortje. Met slechts enkele ingrediënten creëer je deze gezonde cake op basis van havermout en amandelmeel. Je kan dit receptje perfect op voorhand al maken

Ontbijtcake met kiwi

Deze makkelijke glutenvrije ontbijtcake met kiwi wil je gewoon als ontbijt of tussendoortje. Met slechts enkele ingrediënten creëer je deze gezonde cake op basis van havermout en amandelmeel. Je kan dit receptje perfect op voorhand al maken
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Springvorm 20 a 22cm

Ingrediënten
  

  • 125 gr havermeel (*)
  • 125 gr amandelmeel
  • 3 gr bakpoeder
  • 80 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker of suikervervanger)
  • 3 eieren
  • 100 ml melk (halfvolle, amandel, soja, ...)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 2 kiwi's

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van je springvorm met bakpapier.
  • Meng alvast het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en kokosbloesemsuiker. Zet even opzij.
    Schil de kiwi en snij in plakjes.
    Neem een mengkom en doe hierin de eitjes, melk, vanille en kaneel. Kluts dit los tot een glad papje. Voeg er de droge ingrediënten aan toe. Meng goed. Dit is een vrij vast deeg en helemaal glad krijg je het sowieso niet omwille van de havermout en amandelmeel.
    Giet het deeg in de springvorm en verdeel er de plakjes kiwi over.
    Bak de cake zo'n 30min in de oven tot deze mooi gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar de cake luchtdicht.

Notities

(*) havermeel maak je makkelijk zelf door havermout fijn te malen in een blender
Trefwoord amandelmeel, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, kiwi