Ga terug
Deze Wortel fritters met halloumi zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Deze hartige koekjes zijn makkelijk, snel klaar, gezond en super lekker! Ze zijn ook perfect om groentjes in te verstoppen.

Wortel fritters met halloumi

Deze Wortel fritters met halloumi zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Deze hartige koekjes zijn makkelijk, snel klaar, gezond en super lekker! Ze zijn ook perfect om groentjes in te verstoppen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 grote wortelen
  • 250 gr halloumi
  • 1 ui
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 50 ml melk
  • 160 gr zelfrijzende bloem
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met het raspen van de wortelen. Leg ze vervolgens in een zeef, strooi er wat zout over en laat even uitlekken. Dit is nodig ander zal zo dadelijk het beslag te lopend worden. Reken op zo'n 15 a 20min. Duw dan zo veel mogelijk vocht nog uit de wortelen, je kan dit best doen met behulp van wat keukenpapier.
    Rasp ondertussen ook de halloumi fijn. Dep deze eerst wel wat droog. Zet even opzij.
  • Pel de ui en hak heel fijn. Doe deze in een mengkom samen met het paprikapoeder, cayennepeper, zeste van citroen, peterselie en een snuifje zout. Meng dit alvast even.
    Voeg de eieren toe en kluts dit goed los. Voeg er vervolgens de wortelen, halloumi en melk aan toe. Meng goed. Als laatste voeg je de bloem toe en meng nog even goed tot je een vrij dik beslag hebt. Is het nodig iets te droog, voeg nog een heel klein beetje melk toe.
  • Verhit een pan met een royale scheut olijfolie. Schep zo'n 1,5el (per koekje) van het deeg in de pan, duw wat aan zodat het koekjes wat platter wordt. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten aan.
    TIP! Probeer snel te werken aangezien de wortelen toch nog wat vocht zullen afgeven in het beslag als dit dit lang staat. Probeer eventueel met 2 pannen te werken. Wordt het beslag toch iets te nat, voeg een beetje extra bloem toe.
    Serveer de fritters meteen na het bakken. Ik vind ze op hun lekkerste met gewoon wat griekse yoghurt op smaaak gebracht met wat zout. Of meng gewone hummus met wat griekse yoghurt.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, halloumi, hartige koekjes, snel klaar, vegetarisch, wortelen