Hasselback appel met crumble
Dit makkelijk recept voor Hasselback appel met crumble kan je zowel maken als gezond ontbijt, tussendoortje of dessert. Een lekker veelzijdig gerechtje dat smaakt op ieder moment van de dag. De appel wordt gebakken in de oven en krijgt een lekkere krokante crumble met veel kaneel.
Gang dessert, Ontbijt, Tussendoortje
- 4 appelen (type boskoop)
- 25 gr boter
- 10 gr kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)
- 1 snuifje kaneel
Crumble
- 75 gr volkorenbloem (of patisseriebloem)
- 20 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
- 60 gr havermout
- 1/2 tl kaneel
- 1 snuifje zout
- 40 gr boter (koud)
Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de appelen en snij ze doormidden. Verwijder voorzichtig het klokhuis, dit kan je het best doen met parisienne lepeltje. Snijd met een scherp mes verticale schijfjes in de appelhelften, maar zorg ervoor dat je niet volledig door snijdt.Leg ze op de beklede bakplaat. Smelt de boter samen met de kokosbloesemsuiker. Roer goed tot de boter gesmolten is.Haal van het vuur en voeg het kaneelpoeder toe. Roer nog even goed. Wrijf hiermee de appels in. Dek af met aluminiumfolie en bak alvast de appelen zo voor 20min Ondertussen kan je de crumble maken. Voor de crumble, meng je alvast de bloem, suiker, havermout, kaneel en zout. Voeg hier in kleine blokjes de koude boter aan toe en mix of kneed tot je fijne kruimels krijgt. Na 20min bakken van de appels, verwijder je het aluminiumfolie. Strooi de crumble over de appelen en bak nog eens voor zo'n 15min. Serveer dan diret met wat yoghurtSmakelijk
Trefwoord appel, gemakkelijk dessert, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout