Ga terug
Deze Havermout poffertjes met cranberry compote zijn een lekker makkelijk en feestelijk ontbijtje. Voor deze glutenvrije poffertjes heb je geen speciale poffertjespan nodig, we gebruiken hiervoor een knijpflesje. Simpel, snel, gezond en zo lekker als ontbijt of tussendoortje!

Havermout poffertjes met cranberry compote

Deze Havermout poffertjes met cranberry compote zijn een lekker makkelijk en feestelijk ontbijtje. Voor deze glutenvrije poffertjes heb je geen speciale poffertjespan nodig, we gebruiken hiervoor een knijpflesje. Simpel, snel, gezond en zo lekker als ontbijt of tussendoortje!
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Knijpfles

Ingrediƫnten
  

Cranberry compote

  • 300 gr cranberries vers of diepvries
  • 1,5 tl zeste van sinaasappel
  • 1 sinaasappel sap
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr suiker (ik gebruikte kokosbloesemsuiker, dit kan ook met gewone suiker)
  • 100 ml water

Havermout poffertjes

  • 130 gr havermout
  • 4 eieren
  • 130 gr yoghurt (natuur of Griekse)
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille extract
  • 6 gr bakpoeder
  • 1 el vanille puddingpoeder (Imperial)

Instructies
 

Cranberry compote

  • Doe de cranberries in een kookpotje samen met de zeste van sinaasappel, sinaasappelsap, kaneel, vanille, suiker en water. Zet op een middelhoog vuur en breng zachtjes aan de kook, roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.
    Laat dan zachtjes sudderen tot de cranberries zijn open gepoft en je een mooi dikke compote krijgt. Laat ietwat afkoelen.
    Is ie toch nog wat te zuur, voeg nog wat suiker toe.
    TIP! Je kan dit makkelijk een dag op voorhand maken. Warm deze dan net voor het serveren terug wat op eventueel met een scheutje water.

Poffertjes

  • Begin met het fijnmalen van de havermout in een blender of foodprocessor.
    Doe de eieren, yoghurt, zeste van sinaasappel, kaneel en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa.
    Voeg er vervolgens de fijngemalen havermout, bakpoeder en vanille puddingpoeder bij. Mix nog even kort tot je een mooi beslag krijgt. Giet het beslag in een knijpfles.
    TIP! Giet niet meteen al het deeg in de knijpfles. De havermout zal zorgen dat het deeg dikker gaat worden. Als het wat lang staat zal je het deeg moeilijk uit de fles kunnen knijpen. Werk dus steeds met porties. Wordt het beslag in de kom iets te dik, dan voeg je een heel klein scheutje melk toe om het terug iets lopender te maken.
    Verhit wat (kokos)olie in een pan. Spuit kleine toefjes van het beslag in de pan en bak deze mooi goudbruin lang beide kanten
    Serveer direct met de compote
    Smakelijk
Trefwoord cranberries, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, pannenkoeken, poffertjes, veenbessen, yoghurt