Ga terug
Onweerstaanbaar lekker zijn deze Espresso-chocolade koekjes! Ideaal om samen met de kinderen te bakken. In de koekjes zal je de heerlijke combinatie van chocolade en koffie proeven. Je kan deze koekjes vergelijken met chocolate chip cookies enkel deze bevatten nog veel meer chocolade

Espresso-chocolade koekjes

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Espresso-chocolade koekjes! Ideaal om samen met de kinderen te bakken. In de koekjes zal je de heerlijke combinatie van chocolade en koffie proeven. Je kan deze koekjes vergelijken met chocolate chip cookies enkel deze bevatten nog veel meer chocolade
Gang Tussendoortje
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • 250 gr pure chocolade
  • 225 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 145 gr bruine suiker (=cassonade)
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 285 gr patisseriebloem
  • 3 gr baking soda
  • 2 el oploskoffie (poeder geen korrels)
  • 1 snuifje zout

Instructies
 

  • Begin met de chocolade in kleinere stukjes te hakken. Hak deze niet te fijn want je wilt de chocolade nog goed kunnen proeven. Leg even opzij
    Je zou ook chocolate chips of chocolade druppels kunnen gebruiken deze hoef je niet kleiner te hakken.
  • Doe de zachte boter, bruine suiker en gewone witte suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix dit alvast los op hoge snelheid voor zo'n 2min.
    Voeg dan de eitjes en vanille toe en mix op hoge snelheid tot een romig mengsel voor zo'n 3 a 4min.
    Zet je mixer nu op de laagste snelheid en voeg de bloem, baking soda, oploskoffie en snuifje zout toe. Mix tot je een stevig deeg krijgt. Als laatste voeg je de stukjes chocolade toe en meng nog even kort.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg 1 of 2 bakplaten met bakpapier. Je zal sowieso in delen moeten bakken.
    Rol balletjes van het deeg of je kan een ijsschep gebruiken. Gebruik je een ijsschep, vul deze dan niet volledig dan zullen de koekjes te groot worden.
    Leg de balletjes op de plaat en laat tussen elk een beetje plaats. Tijdens het bakken zullen ze namelijk nog een beetje uitzetten. Duw de balletje een beetje platter met je hand.
    Bak de koekjes zo'n 12 a 15min in de oven tot de randjes mooi goudbruin beginnen kleuren.
    Haal uit de oven, de koekjes zijn nu nog heel wak, laat ze daarom nog zeker 5min op de bakplaat liggen. Ze zullen nog wat verder garen en zullen harder worden.
    Leg daarna op een rooster om verder af te koelen en je kan je bakplaat opnieuw gebruiken voor een nieuwe lading koekjes.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, chocolade, espresso, havermout, koekjes