Ga terug
Dit vegetarisch Eenpansgerecht met pasta en halloumi is gewoon perfect om op je weekmenu te zetten. Een one pot recept dat enorm makkelijk en snel te maken is en bovendien je hebt er amper afwas mee. Met de ingrediënten kan je volop gaan experimenteren en spelen

Eenpansgerecht met pasta en halloumi

Dit vegetarisch Eenpansgerecht met pasta en halloumi is gewoon perfect om op je weekmenu te zetten. Een one pot recept dat enorm makkelijk en snel te maken is en bovendien je hebt er amper afwas mee. Met de ingrediënten kan je volop gaan experimenteren en spelen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr halloumi
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 (kleine) venkel (optioneel)
  • 2 teentjes look
  • 300 gr orzo of riso pasta
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl tijm (gedroogd)
  • 200 gr passata
  • 500 ml bouillon (kip of groenten)
  • 70 gr roomkaas
  • 100 gr spinazie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We beginnen eerst met het snijwerk.
    Dep de halloumi droog en snij in blokjes.
    Pel de ui en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in kleine blokjes
    Hak de venkel in fijne blokjes.
    Pel de look en hak fijn.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheutje olijfolie.
    Bak hierin de de halloumi eerst mooi goudbruin aan langs alle kanten.
    Schep dan uit de pot en zet even opzij. Je kan deze afdekken met wat aluminiumfolie.
  • Doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde stoofpot en stoof er de ui, paprika en venkel in aan. Stoof voor ongeveer 5 a 6min en roer regelmatig.
    Voeg dan de look toe samen met de orzo of riso pasta en laat nog een minuutje bakken.
    Vervolgens doe je er de oregano bij samen met de tijm, passata, bouillon, peper en zout. Roer even en laat zachtjes sudderen. Je zal zien dat de pasta het vocht zal opnemen, reken op zo'n 12min.
    Proef om te checken of de pasta gaar is. Is dit nog niet het geval en heeft ie al het vocht opgenomen. Giet er dan nog wat water of bouillon bij.
  • Als de pasta gaar is, haal de stoofpot van het vuur.
    Voeg de roomkaas en de spinazie toe. Laat even staan zodat de roomkaas kan smelten en de spinazie kan slinken. Roer op het laatste nog even goed door.
    Doe er ook de blokjes halloumi terug bij
    Serveer direct.
Trefwoord eenpansgerecht, halloumi, one pot, pasta, riso, vegetarisch