Ga terug
Waanzinnig lekker is deze gebakken kwarktaart met bessen! Super makkelijk om te maken en zo heerlijk fris van smaak. In deze taart gaat niet enkel kwark of plattekaas, het andere geheim ingrediënt is zure room en vanille puddingpoeder.

Kwarktaart met bessen

Waanzinnig lekker is deze gebakken kwarktaart met bessen! Super makkelijk om te maken en zo heerlijk fris van smaak. In deze taart gaat niet enkel kwark of plattekaas, het andere geheim ingrediënt is zure room en vanille puddingpoeder.
5 van 1 stem
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Taart of springvorm van 20 a 22cm

Ingrediënten
  

Korst

  • 250 gr patisseriebloem
  • 75 gr suiker
  • 150 gr boter (in kleine blokjes)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei

Vulling

  • 375 gr kwark of plattekaas
  • 300 gr zure room
  • 50 gr vanille pudding poeder (Imperial)
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gr bessenmix (bramen, frambozen, blauwe bessen, ...)

Instructies
 

Korst

  • Doe de bloem, suiker, blokjes boter en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix dit tot je fijne kruimels krijgt.
    Voeg dan het ei toe en mix/kneed tot je een mooie deegbal krijgt.
    Is het deeg nog iets te droog. Neem een tweede ei, kluts dit los en begin met 1el toe te voegen. Mix of kneed even tot je een deegbal krijgt. Is het nog te droog, voeg nog een beetje ei toe.
  • Neem je taartvorm of springvorm. Gebruik je een springvorm dan bekleed je best de bodem en zijkanten met bakpapier. Ik gebruikte een klassieke taartvorm met losse bodem en vette de zijkanten goed in.
    Het deeg ga je moeilijk kunnen uitrollen. Duw de deegbal in de taarvorm zodat de hele bodem en zijkanten mooi en (bijna) egaal bedekt zijn met het deeg. Snij het overtollige deeg aan de zijkanten weg. Laat dit nu zo'n 30min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bak de taartbodem blind (deeg bedekt met bakpapier en bakbonen of rijst/linzen) voor zo'n 15min. Verwijder dan voorzichtig de bakbonen of rijst/linzen en het bakpapier. Bak nog eens zo'n 5 a 8min tot het deeg lichtjes begint te kleuren.
    Haal uit de oven en maak de vulling. Verlaag ook de temperatuur van de oven naar 175 graden.

Vulling

  • Doe de kwark/plattekaas, zure room, puddingpoeder, eieren, suiker en vanille extract in een mengkom. Mix of roer dit kort tot een gladde massa.
  • Giet de vulling in de taart en verdeel er de bessen over.
    Bak de taart nog eens 45 a 50min tot de vulling mooi stevig gebakken is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen. De taart is zowel op haar lekkerst koud of lauw.
    Smakleijk
Trefwoord bakken, bessen, kwark, kwarktaart, plattekaas, zure room